REKLAMA

Najlepšia narodeninová torta s mascarpone krémom

Svetlý tortovy korpus, ľahká mascarpone plnka a svieže ovocie - skvelá narodeninový ovocná torta s mascarpone!

REKLAMA
Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Ingrediencie

porcií
14

Suroviny

  • jahodový džem (najlepšie domáci) Pridané do
  • 500 g jahoda Pridané do
  • 250 g maliny Pridané do
  • 250 g čučoriedka Pridané do

Na spodný korpus s 26 cm priemerom potrebujeme

  • 6 vajce Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 112 čl vanilkový cukor Pridané do
  • 150 g múka Pridané do
  • 112 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 112 pl prevarenej vody Pridané do
  • 112 pl kokosový olej Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • maslo na vymastenie Pridané do

Na spodný korpus s 21 cm priemerom potrebuje

  • 4 vajce Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 čl vanilkový cukor Pridané do
  • 110 g múka Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 1 pl prevarenej vody Pridané do
  • 1 pl kokosový olej Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • maslo na vymastenie Pridané do

Na krém potrebujeme

  • 1000 g mascarpone Pridané do
  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 180 ml šľahačka Pridané do
  • 5 pl práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Začneme korpusom. Oddelíme si bielka do veľkej misy a žĺtka do hrnčeka. K žĺtkam pridáme vodu, olej a soľ a zmiešame. Bielka vyšľaháme s cukrom. Keď sú už skoro vyšľahané, pridáme žĺtkovú zmes a šľaháme ďalej kým sa všetko pekne nespojí

2. Krok

Múku premiešame s práškom do pečiva a pomaly ju ručne jedným smerom zamiešavame do vyšľahaného cesta

3. Krok

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Celé vnútro formy ešte vymastíme maslom (alebo palmarínom)

4. Krok

Hotové cesto na korpus vylejeme do tortovej formy a pečieme na 150 stupňov 30 minút

5. Krok

Kým sa prvý korpus pečie, spravíme si krém. Jednoducho všetky ingrediencie dáme spolu do veľkej misy a vyšľaháme na biely tortový krém. Ten odložíme do chladničky

6. Krok

Teraz pripravíme rovnakým postupom druhý korpus a pripravíme ho do druhej tortovej formy

7. Krok

Hotový prvý korpus vyberieme z rúry a dáme tam druhý korpus

8. Krok

Korpus necháme chvíľu vychladnúť, potom nožom orežeme kraje, aby sa korpus uvoľnil od formy. Okraje formy dáme preč a korpus premiestnime chladiť na chladiacu mriežku

9. Krok

To isté zopakujeme aj s druhým korpusom. Keď oba úplne vychladnú rozdelíme ich na polovicu, takže budeme mať 4 ks korpusu. Ja ich neprerezávam nožom, ale používam na rozpolenie niť. Áno obyčajnú tenkú nitku. Funguje to tak, že si najprv nožom narežem obvod korpusu v polovici. Potom do tej drážky vložím niť, spravím pri sebe uzlík a zaťahujem ho. Tým sa nitka prerezáva vnútrom korpusu a rozreže ho na pekné rovnomerné polovice

10. Krok

Pred skladaním torty sa ešte raz ubezpečím, že sú všetky korpusy úplne vychladené. Začnem tým, že na servírovací stojan dám lyžičku krému (aby sa spodný korpus "prilepil" k dnu a nešmýkal sa mi pri ozdobovaní)

11. Krok

Na spodok položím spodný väčší korpus. Potriem ho bohato jahodovým džemom a nanesiem vrstu mascarpone krému. Na ten poukladám čerstvé ovocie - jahody, maliny a čučoriedky. Na to nasleduje vrchný väčší korpus a znovu džem, krém a ovocie

12. Krok

Tento postup opakujeme až kým nepoložíme vrchný menší korpus. V krémom hospodárime tak, aby nám ostalo ešte dostatok na obtiahnutie celej torty dookola

13. Krok

Takúto celú bielu tortu dáme do chladničky a tam bude čakať až do narodeninovej oslavy. Tesne pred oslavou ju môžeme podľa vlastnej fantázie dozdobiť čerstvým ovocím, sviečkami, alebo len nápisom VŠETKO NAJLEPŠIE :)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov