Najlepšia narodeninová torta s mascarpone krémom

REKLAMA

Svetlý tortovy korpus, ľahká mascarpone plnka a svieže ovocie - skvelá narodeninový ovocná torta s mascarpone!

  • 70Minút
  • 14Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
14

Suroviny

  • jahodový džem (najlepšie domáci) Pridané do
  • 500 g jahody Pridané do
  • 250 g maliny Pridané do
  • 250 g čučoriedky Pridané do

Na spodný korpus s 26 cm priemerom potrebujeme

  • 6 vajec Pridané do
  • 150 g kryštálového cukru Pridané do
  • 112 čl vanilkový cukor Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 112 čl prášok do pečiva Pridané do
  • 112 pl prevarenej vody Pridané do
  • 112 pl kokosový olej Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • maslo na vymastenie formy Pridané do

Na spodný korpus s 21 cm priemerom potrebuje

  • 4 vajce Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 čl vanilkový cukor Pridané do
  • 110 g hladká múka Pridané do
  • 1 čl prášok do pečiva Pridané do
  • 1 pl prevarenej vody Pridané do
  • 1 pl kokosový olej Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • maslo na vymastenie formy Pridané do

Na krém potrebujeme

  • 1000 g mascarpone Pridané do
  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 180 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 5 pl práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme korpusom. Oddelíme si bielka do veľkej misy a žĺtka do hrnčeka. K žĺtkam pridáme vodu, olej a soľ a zmiešame. Bielka vyšľaháme s cukrom. Keď sú už skoro vyšľahané, pridáme žĺtkovú zmes a šľaháme ďalej kým sa všetko pekne nespojí

2. Krok

Múku premiešame s práškom do pečiva a pomaly ju ručne jedným smerom zamiešavame do vyšľahaného cesta

3. Krok

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Celé vnútro formy ešte vymastíme maslom (alebo palmarínom)

4. Krok

Hotové cesto na korpus vylejeme do tortovej formy a pečieme na 150 stupňov 30 minút

5. Krok

Kým sa prvý korpus pečie, spravíme si krém. Jednoducho všetky ingrediencie dáme spolu do veľkej misy a vyšľaháme na biely tortový krém. Ten odložíme do chladničky

6. Krok

Teraz pripravíme rovnakým postupom druhý korpus a pripravíme ho do druhej tortovej formy

7. Krok

Hotový prvý korpus vyberieme z rúry a dáme tam druhý korpus

8. Krok

Korpus necháme chvíľu vychladnúť, potom nožom orežeme kraje, aby sa korpus uvoľnil od formy. Okraje formy dáme preč a korpus premiestnime chladiť na chladiacu mriežku

9. Krok

To isté zopakujeme aj s druhým korpusom. Keď oba úplne vychladnú rozdelíme ich na polovicu, takže budeme mať 4 ks korpusu. Ja ich neprerezávam nožom, ale používam na rozpolenie niť. Áno obyčajnú tenkú nitku. Funguje to tak, že si najprv nožom narežem obvod korpusu v polovici. Potom do tej drážky vložím niť, spravím pri sebe uzlík a zaťahujem ho. Tým sa nitka prerezáva vnútrom korpusu a rozreže ho na pekné rovnomerné polovice

10. Krok

Pred skladaním torty sa ešte raz ubezpečím, že sú všetky korpusy úplne vychladené. Začnem tým, že na servírovací stojan dám lyžičku krému (aby sa spodný korpus "prilepil" k dnu a nešmýkal sa mi pri ozdobovaní)

11. Krok

Na spodok položím spodný väčší korpus. Potriem ho bohato jahodovým džemom a nanesiem vrstu mascarpone krému. Na ten poukladám čerstvé ovocie - jahody, maliny a čučoriedky. Na to nasleduje vrchný väčší korpus a znovu džem, krém a ovocie

12. Krok

Tento postup opakujeme až kým nepoložíme vrchný menší korpus. V krémom hospodárime tak, aby nám ostalo ešte dostatok na obtiahnutie celej torty dookola

13. Krok

Takúto celú bielu tortu dáme do chladničky a tam bude čakať až do narodeninovej oslavy. Tesne pred oslavou ju môžeme podľa vlastnej fantázie dozdobiť čerstvým ovocím, sviečkami, alebo len nápisom VŠETKO NAJLEPŠIE :)

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18
Najlepšia ovocná bublanina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Panna cotta s ovocnou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Panna cotta s ovocnou omáčkou

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
Malinový koláč s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinový koláč s mascarpone

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Banana split tart s lieskovcami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Lieskovcová bábovka s karobom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcová bábovka s karobom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Podobné recepty

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 18
Najlepšia ovocná bublanina
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Panna cotta s ovocnou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Panna cotta s ovocnou omáčkou

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
Malinový koláč s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinový koláč s mascarpone

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Banana split tart s lieskovcami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Lieskovcová bábovka s karobom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcová bábovka s karobom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Najlepšia narodeninová torta s mascarpone krémom

Svetlý tortovy korpus, ľahká mascarpone plnka a svieže ovocie - skvelá narodeninový ovocná torta s mascarpone!

70
Minút
14
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme korpusom. Oddelíme si bielka do veľkej misy a žĺtka do hrnčeka. K žĺtkam pridáme vodu, olej a soľ a zmiešame. Bielka vyšľaháme s cukrom. Keď sú už skoro vyšľahané, pridáme žĺtkovú zmes a šľaháme ďalej kým sa všetko pekne nespojí

2. Krok

Múku premiešame s práškom do pečiva a pomaly ju ručne jedným smerom zamiešavame do vyšľahaného cesta

3. Krok

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Celé vnútro formy ešte vymastíme maslom (alebo palmarínom)

4. Krok

Hotové cesto na korpus vylejeme do tortovej formy a pečieme na 150 stupňov 30 minút

5. Krok

Kým sa prvý korpus pečie, spravíme si krém. Jednoducho všetky ingrediencie dáme spolu do veľkej misy a vyšľaháme na biely tortový krém. Ten odložíme do chladničky

6. Krok

Teraz pripravíme rovnakým postupom druhý korpus a pripravíme ho do druhej tortovej formy

7. Krok

Hotový prvý korpus vyberieme z rúry a dáme tam druhý korpus

8. Krok

Korpus necháme chvíľu vychladnúť, potom nožom orežeme kraje, aby sa korpus uvoľnil od formy. Okraje formy dáme preč a korpus premiestnime chladiť na chladiacu mriežku

9. Krok

To isté zopakujeme aj s druhým korpusom. Keď oba úplne vychladnú rozdelíme ich na polovicu, takže budeme mať 4 ks korpusu. Ja ich neprerezávam nožom, ale používam na rozpolenie niť. Áno obyčajnú tenkú nitku. Funguje to tak, že si najprv nožom narežem obvod korpusu v polovici. Potom do tej drážky vložím niť, spravím pri sebe uzlík a zaťahujem ho. Tým sa nitka prerezáva vnútrom korpusu a rozreže ho na pekné rovnomerné polovice

10. Krok

Pred skladaním torty sa ešte raz ubezpečím, že sú všetky korpusy úplne vychladené. Začnem tým, že na servírovací stojan dám lyžičku krému (aby sa spodný korpus "prilepil" k dnu a nešmýkal sa mi pri ozdobovaní)

11. Krok

Na spodok položím spodný väčší korpus. Potriem ho bohato jahodovým džemom a nanesiem vrstu mascarpone krému. Na ten poukladám čerstvé ovocie - jahody, maliny a čučoriedky. Na to nasleduje vrchný väčší korpus a znovu džem, krém a ovocie

12. Krok

Tento postup opakujeme až kým nepoložíme vrchný menší korpus. V krémom hospodárime tak, aby nám ostalo ešte dostatok na obtiahnutie celej torty dookola

13. Krok

Takúto celú bielu tortu dáme do chladničky a tam bude čakať až do narodeninovej oslavy. Tesne pred oslavou ju môžeme podľa vlastnej fantázie dozdobiť čerstvým ovocím, sviečkami, alebo len nápisom VŠETKO NAJLEPŠIE :)

Ingrediencie
Suroviny
jahodový džem (najlepšie domáci)
500 g
jahody
250 g
maliny
250 g
čučoriedky
Na spodný korpus s 26 cm priemerom potrebujeme
6
vajec
150 g
kryštálového cukru
112 čl
vanilkový cukor
150 g
hladká múka
112 čl
prášok do pečiva
112 pl
prevarenej vody
112 pl
kokosový olej
Štipka
soli
maslo na vymastenie formy
Na spodný korpus s 21 cm priemerom potrebuje
4
vajce
100 g
kryštálový cukor
1 čl
vanilkový cukor
110 g
hladká múka
1 čl
prášok do pečiva
1 pl
prevarenej vody
1 pl
kokosový olej
Štipka
soli
maslo na vymastenie formy
Na krém potrebujeme
1000 g
mascarpone
250 g
tvaroh jemný
180 ml
smotana na šľahanie
5 pl
práškový cukor