Najlepší maďarský guľáš

REKLAMA

Receptov na originálny maďarský guľáš je veľa. Za nás je ten pravý maďarský guľáš jemne štipľavý a krásne tmavý.

  • 90Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzie predné Pridané do
  • 112 pl bravčová masť Pridané do
  • 12 kg cibuľa Pridané do
  • 1 kl mletá rasca Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 kl sušený cesnak Pridané do
  • 4 kl mletá sladká paprika Pridané do
  • Štipka mletej pálivej papriky Pridané do
  • 1 sušená feferonka Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pre úsporu času používame pri varení tlakový hrniec. V hrnci si rozpálime masť. Pridáme nasekanú cibuľu a začneme ju opekať naozaj do tmava. Cibuľa musí poriadne skaramelizovať, aby sme mali dobrý základ.

2. Krok

K hnedej cibuli pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a opražíme. Keď sa mäso zatiahlo, pridáme všetky koreniny a osolíme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a podlejeme vývarom.

3. Krok

Tlakový hrniec uzavrieme a dusíme asi 20 minút, aby nám mäso zmäklo. Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, zahustíme ju solamylom.

4. Krok

Najlepšie chutí maďarský guláš s knedľou.

Komentáre (1)

Mia 21. 1. 2022

Dakujem Vam.

Podobné recepty

Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Segedínsky guláš
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Segedínsky guláš

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Hovädzie varené a paradajková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Maďarský guľáš
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Maďarský guľáš

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Najlepší hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Segedínsky guláš
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Segedínsky guláš

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Hovädzie varené a paradajková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Maďarský guľáš
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Maďarský guľáš

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Najlepší hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Lucka

Najlepší maďarský guľáš

Receptov na originálny maďarský guľáš je veľa. Za nás je ten pravý maďarský guľáš jemne štipľavý a krásne tmavý.

90
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pre úsporu času používame pri varení tlakový hrniec. V hrnci si rozpálime masť. Pridáme nasekanú cibuľu a začneme ju opekať naozaj do tmava. Cibuľa musí poriadne skaramelizovať, aby sme mali dobrý základ.

2. Krok

K hnedej cibuli pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a opražíme. Keď sa mäso zatiahlo, pridáme všetky koreniny a osolíme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a podlejeme vývarom.

3. Krok

Tlakový hrniec uzavrieme a dusíme asi 20 minút, aby nám mäso zmäklo. Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, zahustíme ju solamylom.

4. Krok

Najlepšie chutí maďarský guláš s knedľou.

Ingrediencie
1 kg
hovädzie predné
112 pl
bravčová masť
12 kg
cibuľa
1 kl
mletá rasca
12 kl
mleté čierne korenie
1 pl
paradajkový pretlak
1 kl
sušený cesnak
4 kl
mletá sladká paprika
Štipka
mletej pálivej papriky
1
sušená feferonka
1 l
hovädzí vývar
soľ