REKLAMA

Najlepší maďarský guľáš

Receptov na originálny maďarský guľáš je veľa. Za nás je ten pravý maďarský guľáš jemne štipľavý a krásne tmavý.

REKLAMA
Aké mäso na guláš je najlepšie? Poznáme správne pomery a kľúčové ingrediencie

Recept nájdeš v tomto článku

Aké mäso na guláš je najlepšie? Poznáme správne pomery a kľúčové ingrediencie

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzie predné Pridané do
  • 112 pl bravčová masť Pridané do
  • 12 kg Cibuľa Pridané do
  • 1 kl mletej rasce Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 kl cesnakový prášok Pridané do
  • 4 kl mletá sladká paprika Pridané do
  • Štipka mletej pálivej papriky Pridané do
  • 1 feferónky šušené Pridané do
  • 1 l hovädzí vývar Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Pre úsporu času používame pri varení tlakový hrniec. V hrnci si rozpálime masť. Pridáme nasekanú cibuľu a začneme ju opekať naozaj do tmava. Cibuľa musí poriadne skaramelizovať, aby sme mali dobrý základ.

2. Krok

K hnedej cibuli pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso a opražíme. Keď sa mäso zatiahlo, pridáme všetky koreniny a osolíme. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a podlejeme vývarom.

3. Krok

Tlakový hrniec uzavrieme a dusíme asi 20 minút, aby nám mäso zmäklo. Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, zahustíme ju solamylom.

4. Krok

Najlepšie chutí maďarský guláš s knedľou.

Komentáre (1)

Mia 21. 1. 2022

Dakujem Vam.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov