REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w5FJD1vvtU7m2mYnBbCx/345c0e3da0f68d2b924387e9c411f9.jpeg)
Zdroj: FB: mňami yummy
Najlepší domáci krémeš
Recept na najlepší domáci krémeš, ktorý je pripravený z lístkového cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Na cesto:
- 500 g listového cesta
- 1 ks vajce na potretie cesta
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 ks vanilkové pudingy
- 130 g cukru
- 200 g maslo
Na šľahačku:
- 2 ks práškové šľahačky
- 300 ml studeného mlieka
- 1 ks stužovač šľahačky
Ostatné:
- práškový cukor
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Cesto rozdeľte na dve časti, rozvaľkajte na veľkosť plechu a upečte do zlatista. Po upečení okraje odrežte.
2. Krok
Na prípravu krému uvarte puding s cukrom podľa návodu na obale, potom do teplého pudingu pridajte maslo a vymiešajte.
3. Krok
Na vychladnuté cesto natrite krém.
4. Krok
Šľahačku pripravíme s práškovej šľahačky, ktorú vyšľaháme so studeným mliekom a stužovačom.
5. Krok
Na krém natrieme šľahačku a položíme na ňu druhé cesto.
6. Krok
Krémeš posypeme práškovým cukrom.