:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HSFcX6TOeoDYUOT152s1/84209cbc67742af606973321784f2d.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka
Najjemnejší tvarohový koláč
Jednoduchý a chutný recept na najjemnejší krémovo - tvarohový koláč.
Ingrediencie
Cesto
- 600 g hladká múka
- 250 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 2 ks vajcia
- 1 ks prášok kypriaci do pečiva
- Štipka soľ
Tvarohová plnka
- 700 g jemný tvaroh
- 200 g kryštálový cukor
- 600 ml mlieko
- 4 ks žltky
- 2 ks veľké vajcia
- 1 ks vanilkový cukor
- 320 ml olej
- 2 ks vanilkový puding
- šťava z polovice citróna
Sneh
- 150 g práškový cukor
- 4 ks vaječný bielok
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si pripravíme cesto z uvedených surovín. Všetky spolu zmiešame. Vznikne polomäkké cesto, ktoré necháme približne 15 minút odpočívať.
Medzitým si pripravím plnku. Do penista vyšľaháme 4 žĺtky, 2 vajcia a cukor. Potom po troške pridávame ostatné suroviny a poriadne vymixujeme.
Rúru rozohrejeme na 180°C. Cesto vyvaľkáme na veľkosť väčšiu ako je plech, lebo musí byť aj po bokoch. Preložíme ho plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Na koniec ho popicháme vydličkou.
Pripravenú plnku prilejeme na cesto a pečieme 30 minút.
Ďalej si pripravíme penu. Vyšľaháme cukor s bielkami. Po 30 minútach pečenia koláč vyberieme z rúry a rýchlo na vrch natrieme vyšľahanú penu. Dopekáme ešte 10 minút.