REKLAMA
![Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže](https://eu.tastescdn.net/thumbor/C37NJsbNl0z0GfluEnKIDRS0nJY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wcnsw-_Lfr6LreSkKBoj/9ac903c1251dc36b19e0064c9c25d6.jpeg)
Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže
Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže🌹ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o veľa jemnejšie a lepšie😉 Táto sladkosť je v Turecku velmi obľúbená a často sa pripravuje.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- 1 l mlieko
- 250 ml cukor kryštál
- 3 pl Škrob (ja dávam kukuričný)
- 1 pl múka
- 25 g maslo
Na posyp
- zmes orechov (mandle, vlašské orechy, pekanové orechy atď.)
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
V hrnci zmiešame studené mlieko, škrob, múku, cukor, soľ a ružovú vodu. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Následne zoberieme dole z ohňa a primiešame kúsok masla. Horúce plníme do pohárov, posypeme vrch pistáciami a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky😊
2. Krok
Tento dezertík chutí fantasticky, je jemnučkou a hebkou chuťou a konzistenciou😊 Je to podobné pudingu, ale ovela lepšie!!! Prajem dobrú chuť 👌😉
![Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže - krok prípravy 1 Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XFnNmEVqNwBss8R-0C6oScuDmrU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wcnsw-_Lfr6LreSkKBoj/706fdf2e5f1d76791669ad0c108a64.jpeg)
3. Krok
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Toto je jedlo, ktoré vždy chutí a nikdy sa nepreje. Tuším sa doňho aj zajtra pustím :-))