:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wcnsw-_Lfr6LreSkKBoj/9ac903c1251dc36b19e0064c9c25d6.jpeg)
Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže
20 min
REKLAMA
Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže🌹ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o veľa jemnejšie a lepšie😉 Táto sladkosť je v Turecku velmi obľúbená a často sa pripravuje.
20 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- 1 l mlieko
- 250 ml Cukor kryštál
- 3 pl Škrob (ja dávam kukuričný)
- 1 pl hladká múka
- 25 g maslo
Na posyp
- Pistácie(alebo mandle, orechy, kokos)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
V hrnci zmiešame studené mlieko, škrob, múku, cukor, soľ a ružovú vodu. Privedieme do varu a varíme 10 minút. Následne zoberieme dole z ohňa a primiešame kúsok masla. Horúce plníme do pohárov, posypeme vrch pistáciami a necháme vychladnúť. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky😊
2. Krok
Tento dezertík chutí fantasticky, je jemnučkou a hebkou chuťou a konzistenciou😊 Je to podobné pudingu, ale ovela lepšie!!! Prajem dobrú chuť 👌😉
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wcnsw-_Lfr6LreSkKBoj/706fdf2e5f1d76791669ad0c108a64.jpeg)
3. Krok
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Toto je jedlo, ktoré vždy chutí a nikdy sa nepreje. Tuším sa doňho aj zajtra pustím :-))