REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Úžasný rebarborový koláč s posýpkou.

REKLAMA
Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Recept nájdeš v tomto článku

Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 300 g múka Pridané do
  • 112 dl olej Pridané do
  • 2 pl kyslá smotana Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 112 dl mlieko Pridané do
  • 12 kocka droždia Pridané do

Plnka

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do

Ovocie

  • čerstvá rebarbora Pridané do

Posýpka

  • maslo Pridané do
  • hrubá múka Pridané do
  • cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku kryštálového cukru a necháme vybehnúť kvások.

2. Krok

Hladkú múku preosejeme, pridáme štipku soli, kyslú smotanu, olej, kvások a vymiešame vláčne cesto. Necháme vykysnúť.

3. Krok

Na plnku vymiešame tvaroh s cukrom a vaječným žĺtkom.

4. Krok

Pripravíme si posýpku, zmiešame všetky ingrediencie na sypkú hmotu.

5. Krok

Cesto si dáme na vymastený a pomúčený plech, dáme naň tvarohovú plnku, nakrájanú rebarboru a vrch zasypeme posýpkou.

6. Krok

Koláč pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov