Zdroj: Canva

Morčacie mäso s horčicovou omáčkou

70 min
1
REKLAMA

Morčacie kúsky v krémovo horčicovej omáčke s ryžou.

70 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 300 g morčacie prsia Pridané do
  • 50 g hrášok Pridané do
  • 3 lyžice kyslá smotana Pridané do
  • 2 lyžice dijonská horčica Pridané do
  • 2 lyžice obyčajná horčica Pridané do
  • 2 lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 šálka horúca voda Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do

Marináda

  • 2 pl kari korenie Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 2 pl Sójová omáčka Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme prípravou marinády na mäso. Zmiešame kari, soľ, sójovú omáčku a čierne korenie. Zmesou polejeme očistené a nakrájané mäso. Necháme minimálne 2 hodiny odležať v chladničke - ideálne celú noc.

2. Krok

Na druhý deň si na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku. Potom pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, hrášok a marinované mäso. Posypeme lyžicou hladkej múky a restujeme zopár minút.

3. Krok

Následne mäso zalejeme vodou, osolíme a okoreníme podľa chuti. Pred koncom dusenie, keď je mäso mäkké pridáme kyslú smotanu, lyžicu hladkej múky a horčicu. Všetko spolu premiešame a varíme 3 minúty, aby sa omáčka zredukovala.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov