Mletý rezeň-holandský rezeň
Šťavnatý voňavý rezeň, výbornej chuti. Môže sa piecť v teplovzdušnej fritéze aj vysmážať v oleji. Z fritézy je vynikajúco šťavnatý .
Ingrediencie
Rezeň
- 760 g mleté morčacie mäso
- 170 g mleté bravčové pleco
- 180 g syr nastrúhaný
- 1 vajce
- 170 g sladká smotana
- 1 Cibuľa
- soľ a korenie
- bazalka
Na obalovanie
- múka hladká
- strúhanka
- vajce
Najnovšie letáky
Postup
Mäso si pomelieme, je dobré použiť dva druhy mäsa a planšie. Dáme do misky a pridáme nastrúhaný syr,časť na drobnom a časť na hrubom strúhadle,nastrúhaný.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,soľ,korenie,bazalku a vajce.
A výborne nám zlepší chuť smotana 33%,ja som ju mala zamrazenú,,tak je hustejšia na obrázku.
Takto premiešané necháme oddychovať aspoň 2 hodiny v chladničke.
Pripravíme si na obaľovanie múku,vajce,strúhanku. Z mäsovej hmoty tvoríme bochníčky a obalíme v trojobale.
Naukladáme do teplovzdušnej fritézy poprášime zľahka olejom a upečieme.
Alebo vysmažíme klasicky v oleji.
Podávame so zemiakmi,zemiakovou kašou, alebo iba so zeleninou.