![Medova torta Medova torta](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pgrbP61tBfzzpW1BIN24fvMv4Lo=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UBfHjmw90djMFA34X8iT/b8663c4f96e0d33ec5e5311982d99e.jpeg)
Medova torta
Uzasna medova torta s lahodnym slahackovym kremom, vhodna nielen na Vianocne obdobie :)
Ingrediencie
- 50 g Med
- 185 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 vajíčka
- 400 g hladká špaldová múka
- 1 cl soda do pecenia
- 20 ml mlieko
- 500 g mascarpone
- 500 ml smotana na šľahanie
- 4 x vanilkový cukor
- kakao
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Med, maslo a cukor si rozpustime v mensom hrnci (nevarime), ked sa zmes rozpusti, nechame ju trocha vychladnut a primiesame vajicka
Muku si zmiesame so sodou a pridame k mokrej zmesy, vsetko dobre premiesame a pridame trochu mlieka
Ruru si predhrejeme na 180°C a medzitym si nachystame platy
Ja som si cesto rozdelila na 4 casti (navazila som si ich, lebo som ich chcela mat rovnake) z cesta som si odoberala lyzicou do 4 rovnakych misiek, s cestom pracujeme hned, pretoze sa bude lepit. Kazdy kus cesta som si dala do tortvej formy na papier na pecenie a roztlacila som ho rukou - je to trochu pracne ale treba si v tom len najst system, da sa to
Kazdy plat pecieme 6 minut 30 sekund (zalezi od vasej truby, ale nakolko su platy tenke, staci im malicko aby nezhoreli)
Upecene platy nechame vychladnut a medzitym si vyslahame mascarpone spolu so slahackou a vanilkovym cukrom do tuha a uz len vrstvime do tortovej formy (bez papiera na pecenie) plat - krem (cca 3 poriadne PL kremu) - plat - krem - plat - krem, zvysny krem som naniesla cukrarskym vreckom a spravila som z neho na vrch uhladne kopceky. Lubovolne dozdobime a nechame cez noc v chladnicke, pred podavanim som este poprasila kakaom