Maxi king torta

Maxi king torta

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.

  • 80Minút
  • 8Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 8

Korpus (forma s priemerom 18 cm)

  • Infinity horká čokoláda
  • Infinity pl trstinový cukor
  • Infinity pl mlieko
  • Infinity ks vajec
  • Infinity čl kypriaci prášok do pečiva
  • Infinity pl hladká múka

Krém

  • Infinity ml smotana na šľahanie
  • Infinity mascarpone
  • Infinity tvaroh jemný
  • podľa chuti cukor

"Karamelová" vrstva

  • Infinity ďatle bez kôstok
  • podľa hustoty voda

Ostatné

  • Infinity horká čokoláda
  • Infinity ml smotana na šľahanie

Postup

1. Krok

Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.

2. Krok

Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!

4. Krok

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.

5. Krok

Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.

6. Krok

Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.

7. Krok

V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.

8. Krok

Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (17)

4.6
3 months ago

Skvelá verzia kupovanej sladkosti.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie