Maxi king torta

REKLAMA

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.

  • 80Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus (forma s priemerom 18 cm)

  • 100 g horká čokoláda Pridané do
  • 1 pl trstinový cukor Pridané do
  • 1 pl mlieko Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do

Krém

  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 125 g tvaroh jemný Pridané do
  • podľa chuti cukor Pridané do

"Karamelová" vrstva

  • 200 g ďatle bez kôstok Pridané do
  • podľa hustoty voda Pridané do

Ostatné

  • 50 g horká čokoláda Pridané do
  • 50 ml smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.

2. Krok

Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!

4. Krok

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.

5. Krok

Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.

6. Krok

Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.

7. Krok

V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.

8. Krok

Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (17)

4.6

Skvelá verzia kupovanej sladkosti.

Podobné recepty

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Ovocná torta

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krtkova torta na plechu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pribináčik zebra cheesecake
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pribináčik zebra cheesecake

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tiramisu brownies
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tiramisu brownies

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Brownie cheesecake

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Podobné recepty

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Ovocná torta

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krtkova torta na plechu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pribináčik zebra cheesecake
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pribináčik zebra cheesecake

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tiramisu brownies
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tiramisu brownies

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Brownie cheesecake

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image foodbytinka

Maxi king torta

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.

80
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.

2. Krok

Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!

4. Krok

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.

5. Krok

Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.

6. Krok

Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.

7. Krok

V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.

8. Krok

Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.

Ingrediencie
Korpus (forma s priemerom 18 cm)
100 g
horká čokoláda
1 pl
trstinový cukor
1 pl
mlieko
2 ks
vajec
1 čl
kypriaci prášok do pečiva
2 pl
hladká múka
Krém
250 ml
smotana na šľahanie
250 g
mascarpone
125 g
tvaroh jemný
podľa chuti
cukor
"Karamelová" vrstva
200 g
ďatle bez kôstok
podľa hustoty
voda
Ostatné
50 g
horká čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie