REKLAMA

Maxi king torta

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.

REKLAMA
Najlepšie plnky do torty – Recepty na 6 krémov, ktoré patria k najobľúbenejším

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie plnky do torty – Recepty na 6 krémov, ktoré patria k najobľúbenejším

Ingrediencie

porcií
8

Korpus (forma s priemerom 18 cm)

  • 100 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 1 polievková lyžica hnedý cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica mlieko Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 2 polievková lyžica múka Pridané do

Krém

  • 250 ml šľahačka Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 125 g tvaroh jemný Pridané do
  • podľa chuti cukor Pridané do

"Karamelová" vrstva

  • 200 g datle bez kôstok Pridané do
  • podľa hustoty voda Pridané do

Ostatné

  • 50 g horkosladká čokoláda Pridané do
  • 50 ml šľahačka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.

2. Krok

Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!

4. Krok

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.

5. Krok

Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.

6. Krok

Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.

7. Krok

V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.

8. Krok

Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni 16. 3. 2021

Skvelá verzia kupovanej sladkosti.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3169 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1178 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov