Maxi king torta

REKLAMA

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.

  • 80Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus (forma s priemerom 18 cm)

  • 100 g horká čokoláda Pridané do
  • 1 polievková lyžica trstinový cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica mlieko Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 2 polievková lyžica hladká múka Pridané do

Krém

  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 125 g tvaroh jemný Pridané do
  • podľa chuti cukor Pridané do

"Karamelová" vrstva

  • 200 g ďatle bez kôstok Pridané do
  • podľa hustoty voda Pridané do

Ostatné

  • 50 g horká čokoláda Pridané do
  • 50 ml smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.

2. Krok

Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!

4. Krok

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.

5. Krok

Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.

6. Krok

Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.

7. Krok

V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.

8. Krok

Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni 16. 3. 2021

Skvelá verzia kupovanej sladkosti.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krtkova torta na plechu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Ovocná torta

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Sacherova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo tvarohová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krtkova torta na plechu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13

Ovocná torta

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 13
Machová torta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Machová torta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Sacherova torta

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image foodbytinka

Maxi king torta

Maxi king od Kinder poznáme asi všetci, ale skúšali ste už pripraviť si dezert podobný tejto chutnej tyčinke doma? Táto tortička u nás padla jedna radosť. Navyše som namiesto karamelovej vrstvy použila falošný karamel z ďatlí.

80
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nad parou necháme roztopiť čokoládu spolu s maslom a cukrom. Do vychladnutej čokolády po jednom zašľaháme vajíčka, pridáme mlieko, prášok do pečiva, múku a zamiešame.

2. Krok

Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a korpus pečieme na 180°C približne 20-30 minút (treba odsledovať).

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha spolu so sladidlom. Postupne pridávame po lyžiciach mascarpone a tvaroh a krém vyšľaháme do tuha. Pozor, nesmieme prešľahať!

4. Krok

Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Spodnú časť korpusu môžeme/nemusíme poliať šťavou podľa chuti prípadne trochou kávy a natrieme naň polovicu mascarpone krému.

5. Krok

Na krém rozotrieme ďatlový „karamel“, ktorý zakryjeme druhou polovicou mascarpone krémom. Treba dávať pozor, aby sa ďatlová vrstva neprepojila s mascarpone krémom pri roztieraní, preto je dobré rozdeliť si druhú vrstvu mascarpone krému na viac kopčekov a opatrne rozotrieť.

6. Krok

Na záver krém prekryjeme druhou časťou korpusu a koláč dáme do chladničky zachladiť.

7. Krok

V mikrovlnke zohrejeme smotanu na šľahanie cca 30 sekúnd, do ktorej potom pridáme kúsky čokolády. Miešame, až kým nám nevznikne hustá ganache.

8. Krok

Vychladenú tortu polejeme vychladnutou ganache a vrátime ju späť do chladničky.

Ingrediencie
Korpus (forma s priemerom 18 cm)
100 g
horká čokoláda
1 polievková lyžica
trstinový cukor
1 polievková lyžica
mlieko
2 ks
vajec
1 čajová lyžička
kypriaci prášok do pečiva
2 polievková lyžica
hladká múka
Krém
250 ml
smotana na šľahanie
250 g
mascarpone
125 g
tvaroh jemný
podľa chuti
cukor
"Karamelová" vrstva
200 g
ďatle bez kôstok
podľa hustoty
voda
Ostatné
50 g
horká čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie