Marocká mrkvová polievka

REKLAMA

Preneste sa do Maroka jednoduchou a zdravou polievkou s Garam Masala korením.

  • 20Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 čl kmín Pridané do
  • čerstvé listy koriandru Pridané do
  • 1 lyžica olivový olej Pridané do
  • garam masala Pridané do
  • 1 čl citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.

2. Krok

Nakrájame mrkvu a cibuľu na drobné kúsky a vložíme do misky s pretlačeným cesnakom a koreninami, soľou a olivovým olejom. Poriadne premiešame, najlepšie rukami.

3. Krok

Na cca. 10 až 12 minút dáme túto zmes piecť do rúry na plechu alebo v zapekacej mise.

4. Krok

Keď budú mrkvy akurát mäkké, vyberieme z rúry a necháme zmes vychladiť. Premiestnime do misy, kde zmes vymixujeme na hladkú pastu s pridaním asi 2 šálok horúcej vody. Zmes dáme zohriať na panvicu, pridáme podľa potreby opäť vodu. Primiešame Garam Masala a soľ, ak je treba, a dobre premiešame.

5. Krok

Po odstavení dochutíme ešte lyžičkou citrónovej šťavy a podávame horúce, dozdobené koriandrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
Ela

Dnes to idem rovno variť.

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Mrkvová polievka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kelová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cviklový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Mrkvová polievka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Krémová karfiolová polievka so zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cícerová krémová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kelová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Cviklový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Tomas_v_kuchyni

Marocká mrkvová polievka

Preneste sa do Maroka jednoduchou a zdravou polievkou s Garam Masala korením.

20
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.

2. Krok

Nakrájame mrkvu a cibuľu na drobné kúsky a vložíme do misky s pretlačeným cesnakom a koreninami, soľou a olivovým olejom. Poriadne premiešame, najlepšie rukami.

3. Krok

Na cca. 10 až 12 minút dáme túto zmes piecť do rúry na plechu alebo v zapekacej mise.

4. Krok

Keď budú mrkvy akurát mäkké, vyberieme z rúry a necháme zmes vychladiť. Premiestnime do misy, kde zmes vymixujeme na hladkú pastu s pridaním asi 2 šálok horúcej vody. Zmes dáme zohriať na panvicu, pridáme podľa potreby opäť vodu. Primiešame Garam Masala a soľ, ak je treba, a dobre premiešame.

5. Krok

Po odstavení dochutíme ešte lyžičkou citrónovej šťavy a podávame horúce, dozdobené koriandrom.

Ingrediencie
6 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
1 čl
kmín
čerstvé listy koriandru
1 lyžica
olivový olej
garam masala
1 čl
citrónová šťava