REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť

Margot koláč

Margotin koláč je môj obľúbený dezert, ktorý som robila už mnohokrát a nikdy ma nesklamal. Tento recept je plný osobných poznámok a trikov, ktoré som sa za tie roky naučila.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 350 g hladká múka Pridané do
  • 1 bal prášok do pečiva Pridané do
  • 250 g cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 250 g zmäknuté maslo Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 50 ml rum Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 180 °C. Potom si pripravte formu - vymažte ju maslom a vysypte múkou, aby sa forma po upečení ľahšie plnila.

2. Krok

V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a štipkou soli.

3. Krok

V inej väčšej miske zmiešajte cukor, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Ja to robím ručným mixérom, kým zmes nie je biela a krémová. Potom postupne pridávajte vajcia. Každé z nich musí byť dobre spracované, kým pridáte ďalšie.

4. Krok

Do zmesi pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a rum. Všetky tieto prísady dodajú koláču nezabudnuteľnú chuť.

5. Krok

Teraz do cesta pomaly pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Miešajte len toľko, aby ste získali hladké cesto.

6. Krok

Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v rúre približne 55 minút. Nezabudnite, že každá rúra pečie trochu inak, preto si skontrolujte čas pečenia. V ... mojom prípade má môj bábovkový koláč ideálne upečený stred, keď ho po 50 minútach prepichnem špajdľou a vyjde suchý.

7. Krok

Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho opatrne vyklopte z formy a posypte práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4955 receptov

Lacné jedlá

1543 receptov

Kuracie mäso

800 receptov

Mäsité jedlá

2286 receptov

Nátierky

333 receptov

Dezert

3835 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Rýchle jedlá

4203 receptov