REKLAMA

Mandľové koláčiky

Skvelé vegánske koláčiky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 12 hrnček pšeničnej múky (môže byť aj celozrnná) Pridané do
  • 12 čl sódy bikarbony alebo kypriaceho prášku Pridané do
  • 14 čl soľ Pridané do
  • 14 čl mletej škorice Pridané do
  • 12 hrnček mandľového masla Pridané do
  • 14 hrnček hnedého cukru Pridané do
  • 14 hrnček mandľové mlieko Pridané do
  • 12 čl vanilkového extraktu Pridané do
  • 14 hrnček jemných vločiek Pridané do
  • 14 hrnček nakrájaných sušených brusníc alebo sliviek Pridané do
  • 14 hrnček nakrájaných vlašských orechov Pridané do
  • 14 hrnček čokoládových kúskov chocolate chips treba pozrieť Pridané do
  • či sú tie vaše vegánske) Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

V miske si na začiatok zmiešame múku so sódou bikarbonou, soľou a škoricou. Odložíme stranou.

2. Krok

V druhej nádobe si ručným šľahačom vyšľaháme mandľové maslo s cukrom, cca 2-3 minúty. Pridáme mlieko a vanilkový extrakt a šľaháme ďalšiu minútu.

3. Krok

Prepneme šlahač na nízke otáčky a postupne pridávame múčnu zmes, kým sa nám nevyformuje lepkavé cesto. Do neho ručne primiešame vločky, sušené ovocie, orechy a čokoládové kúsky.

4. Krok

Na plech s papierom na pečenie formujeme guličky o veľkosti cesta z jednej polievkovej lyžice. Okraje zahladíme tak, že si prst namočíme do vody, cesto sa potom nebude lepiť na prsty. Guličky jemne pritlačíme a vyformujeme tvar koláčika. Koláčiky sa v rúre už neroztečú.

5. Krok

Koláčiky pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov približne 10 minút, kým nezačnú koláčiky chytať hnedé okraje. Necháme vychladnúť priamo na plechu. Koláčiky sú aj po vychladnutí v strede také vlhkejšie, žuvacie, takže si na nich nevylomíte zuby.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3630 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov