Mandľové koláčiky

40 min
1
REKLAMA

Skvelé vegánske koláčiky

40 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 12 hrnčeka pšeničnej múky (môže byť aj celozrnná) Pridané do
  • 12 čl sódy bikarbony alebo kypriaceho prášku Pridané do
  • 14 čl soli Pridané do
  • 14 čl mletej škorice Pridané do
  • 12 hrnčeka mandľového masla Pridané do
  • 14 hrnčeka hnedého cukru Pridané do
  • 14 hrnčeka mandľového mlieka Pridané do
  • 12 čl vanilkového extraktu Pridané do
  • 14 hrnčeka jemných vločiek Pridané do
  • 14 hrnčeka nakrájaných sušených brusníc alebo sliviek Pridané do
  • 14 hrnčeka nakrájaných vlašských orechov Pridané do
  • 14 hrnčeka čokoládových kúskov chocolate chips treba pozrieť Pridané do
  • či sú tie vaše vegánske) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V miske si na začiatok zmiešame múku so sódou bikarbonou, soľou a škoricou. Odložíme stranou.

2. Krok

V druhej nádobe si ručným šľahačom vyšľaháme mandľové maslo s cukrom, cca 2-3 minúty. Pridáme mlieko a vanilkový extrakt a šľaháme ďalšiu minútu.

3. Krok

Prepneme šlahač na nízke otáčky a postupne pridávame múčnu zmes, kým sa nám nevyformuje lepkavé cesto. Do neho ručne primiešame vločky, sušené ovocie, orechy a čokoládové kúsky.

4. Krok

Na plech s papierom na pečenie formujeme guličky o veľkosti cesta z jednej polievkovej lyžice. Okraje zahladíme tak, že si prst namočíme do vody, cesto sa potom nebude lepiť na prsty. Guličky jemne pritlačíme a vyformujeme tvar koláčika. Koláčiky sa v rúre už neroztečú.

5. Krok

Koláčiky pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov približne 10 minút, kým nezačnú koláčiky chytať hnedé okraje. Necháme vychladnúť priamo na plechu. Koláčiky sú aj po vychladnutí v strede také vlhkejšie, žuvacie, takže si na nich nevylomíte zuby.

Komentáre (1)

Jaroslava 17. 5. 2022

Boze, milujem toto jedlo!!!!

Top kategórie

Obed

1692 receptov

Pečivo

220 receptov

Cestoviny

179 receptov

Lacné jedlá

857 receptov

Kuracie mäso

286 receptov

Dezert

1189 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Šaláty

134 receptov