:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nzODNRDJtxEol24_N2cm/9363cf257e5730deb30620a26ba641.jpeg)
Zdroj: Lawkeeper from Getty Images
Malinové tiramisu v pohári
Ide o mimoriadne jemný a ľahký dezert, ktorý je ideálnym zakončením letného jedla. Vychladnuté maliny mu dodajú príjemnú sviežosť a mascarpone krémovú chuť. Priatelia sa ma často pýtajú na recept, keď ho podávam - takže je dobré, že je rýchly a nekomplikovaný!
Ingrediencie
- 250 g Malina
- 100 g cukor
- 200 g Sušienky
- 250 g mascarpone
- 200 ml creme fraiche
- 2 žĺtky
- 4 lyžice Marsala (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Oddelím niekoľko malín na ozdobu a zvyšok rozmixujem na pyré s 2 lyžicami cukru. Je dobré to urobiť na začiatku, aby maliny mali možnosť trochu vychladnúť - zvýrazní to chuť dezertu.
Šľahačku vyšľahám do tuha. V miske zmiešam mascarpone so zvyškom cukru a žĺtkami. Pridám šľahačku a jemne miešam, kým sa ingrediencie nespoja. Ak máte radi dezert s alkoholom, môžete v tejto fáze pridať marsalu.
Sušienky rozdrobím na menšie kúsky a vložím ich na dno pohára. Zalejem ich malinovým pyré.
Na vrch piškót som dala vrstvu mascarpone.
Celý proces opakujem dvakrát alebo až do vyčerpania surovín a na záver natriem vrstvu mascarpone.
Pred podávaním dezert uložím do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Pred podávaním ozdobím zvyšnými malinami.