REKLAMA
![Makový Zserbó Makový Zserbó](https://eu.tastescdn.net/thumbor/hwQggKol6DW6T-UNhtwcVurMP1A=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GLxbdphB91q3nJ93N6AB/3e47033fdaedfda1fdb79770898b7f.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Tsarlee
Makový Zserbó
Tento maďarský recept na makový zserbó je mimoriadne chutný a špeciálny dezert vyrábaný pomocou práškového pečenia. Bohatá, sladká plnka dokonale dopĺňa chutné, mäkké cesto.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 500 g Múka
- 250 g maslo
- 1 ks vajce
- 24 g droždia
- 100 g cukor
- 1 štipka soľ
- 150 ml mlieko
Plnka
- 300 g Mak
- 200 g cukor
- 100 ml voda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Kvasnicu rozpustíme v mlačnom mlieku, pridáme cukor a necháme kysnúť.
2. Krok
Múku rozmrvíme s maslom, pridáme vajce, soľ, kvasnicové mlieko a vypracujeme cesto.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 3 časti a každú z nich zvlášť vyvaľkáme.
4. Krok
Makové zmesi sme zmiešajú s cukorom a vodou a vzniknutú hmotu rovnomerne rozdelíme na kúsky cesta.
5. Krok
Makové cestoviny pokladáme na seba a pečieme vo predhriatej rúre.
6. Krok
Hotový makový kruchtený koláč posypeme práškovým cukrom a necháme ho vychladnúť pred krájaním.