REKLAMA

Makovo-višňová štrúdľa SCD

Makovo-višňová štrúdľa SCD

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na tekvicové cesto potrebujeme

  • 500 g mladej tekvice Pridané do
  • 4 veľké vajcia Pridané do
  • 1 čl oleja Pridané do
  • 1 pl medu Pridané do
  • 2 pl banánovej múky Pridané do
  • 34 čl Čajové Sódy bikarbóny Pridané do
  • Štipka soli Pridané do

Makovo-višňová plnka

  • 200 g mletého maku Pridané do
  • 300 g čerstvých odkôstkovaných mrazených višní Pridané do
  • 40 g práškovej želatíny Pridané do
  • 4 pl medu Pridané do
  • 1 nastrúhaná kôra z citróna Pridané do
  • 300 ml vody na mak Pridané do
  • 300 ml studenej vody na želatínu Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Tekvicu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, necháme vypotiť 30 minút a poriadne vyžmýkame. Vajcia vyšľaháme, pridáme tekvicu, olej, med, banánovú múku, soľ, sódu bikarbónu.

2. Krok

Rozmixujeme na hladké cesto, necháme postáť 10 min. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20 min.pri 185 st. Upečené cesto preklopíme na ďalší pečiaci papier a necháme vychladnúť.

3. Krok

Do studenej vody dáme napučať želatínu na 15 min. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu , vsypeme mak, necháme povariť 5 minút.

4. Krok

Odstavíme, pridáme višne, med, citrónovú kôru a poriadne premiešame. Napučanú želatinu roztopíme na miernom ohni, pomaly vlejeme do makovej zmesi, jemne zamiešame a necháme tuhnúť. Občas premiešame. Táto zmes môže tuhnúť aj 3 hodiny!

5. Krok

Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4389 receptov

Mäsité jedlá

2098 receptov

Mascarpone

314 receptov

Večera

4061 receptov

Cestoviny

497 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1258 receptov

Dezert

3380 receptov