REKLAMA

Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.

Mäkkúčké domáce langoše

Pripravte si domáce najlepšie langoše s kyslou smotanou. Parádne chutia s kečupom, tatarkou a syrom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Suroviny

  • 150 g polohrubá múka Pridané do
  • 350 g múka Pridané do
  • 1 pl kyslá smotana Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do

Kvások

  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 150 ml voda Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 12 kocka čerstvé droždie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Začneme prípravou kvásku. V miske zmiešame vlažné mlieko, vodu, cukor a droždie. Kvások necháme chvíľu pracovať.

2. Krok

Cesto na domáce mäkkučké langoše pripravíme tak, že zmiešame múku so soľou, vajcom, kyslou smotanou, olejom a kváskom. Takto pripravené cesto necháme kysnúť približne hodinu.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí, ktoré vyvaľkáme do tvaru langoša a vyprážame ich na oleji.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov