Mäkké vianočné medovníčky

FOTORECEPT Mäkké vianočné medovníčky

REKLAMA

Blíži sa čas vianočný a s ním aj tradičné vianočné pečenie. Medovníky sú pre mňa neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. A na vianočnom stole jednoznačne nemôžu chýbať. Tak sa pridaj aj ty a skús tento recept, na najlepšie a najmäkšie vianočné medovníčky.

  • 120Minút
  • 50Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
50
  • 260 g kryštálový cukor Pridané do
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 4 pl med Pridané do
  • 4 pl perníkové korenie Pridané do
  • 2 čl sóda bikarbóna Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Maslo, cukor, vajcia a med roztopíme nad parou.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 1
2. Krok

Medzitým si zmiešame všetky sypké suroviny.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 2
3. Krok

Ku sypkým surovinám pridáme roztopenú zmes a vymiesime cesto.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 3
4. Krok

Cesto je po vymiesení trochu lepivé (tak je to správne). Cesto necháme 30 minút vychladnúť (pri izbovej teplote).

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 4
5. Krok

Následne cesto zrolujeme, zabalíme do fólie a vložíme na 24 hodín do chladničky.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 5
6. Krok

Na druhý deň, si cesto vytiahneme z chladničky. Podložku posypeme múkou a rozvaľkáme si cesto (ja si cesto vždy rozdelím na 2 časti).

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 6
7. Krok

Cesto vykrajujeme vykrajovačkami a ukladáme na plech.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 7
8. Krok

Pečieme na 180 stupňov približne 5-7 minút (podľa trúby). Ja ich vždy priebežne kontrolujem, aby nezhoreli. Po upečení, potrieme medovníčky vajíčkom a necháme vychladnúť.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 8
9. Krok

Medovníčky uskladníme do nádoby a uzatvoríme.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 9
10. Krok

SERVÍROVANIE: Medovníčky servírujeme na tác - na štedrovečerný stôl a vychutnávame si ich nezameniteľnú chuť.

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 10
11. Krok

„Via­noce nie sú o ot­vo­rení na­šich da­rov, ale o ot­vo­rení na­šich sŕdc.“ – Ja­nice Ma­e­di­tere

Mäkké vianočné medovníčky - krok prípravy 11

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Presne podla tohto receptu robím aj ja :)

Podobné recepty

Vanilkové rožteky podľa Mary
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Vanilkové rožteky podľa Mary

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bobáľky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bobáľky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravšie linecké pečivo
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zdravšie linecké pečivo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gingerbread cookies

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké kakaové medvedie labky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Mäkké medovníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké medovníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie klasické vanilkové rožky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Vanilkové rožteky podľa Mary
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Vanilkové rožteky podľa Mary

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bobáľky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bobáľky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zdravšie linecké pečivo
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zdravšie linecké pečivo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Gingerbread cookies

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké kakaové medvedie labky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Mäkké medovníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké medovníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie klasické vanilkové rožky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

870 receptov

Mäsité jedlá

352 receptov

Lacné jedlá

525 receptov

Raňajky

356 receptov

Dezert

728 receptov

Večera

748 receptov

Pre diabetikov

505 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Mäkké vianočné medovníčky

Blíži sa čas vianočný a s ním aj tradičné vianočné pečenie. Medovníky sú pre mňa neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. A na vianočnom stole jednoznačne nemôžu chýbať. Tak sa pridaj aj ty a skús tento recept, na najlepšie a najmäkšie vianočné medovníčky.

120
Minút
50
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: Maslo, cukor, vajcia a med roztopíme nad parou.

2. Krok

Medzitým si zmiešame všetky sypké suroviny.

3. Krok

Ku sypkým surovinám pridáme roztopenú zmes a vymiesime cesto.

4. Krok

Cesto je po vymiesení trochu lepivé (tak je to správne). Cesto necháme 30 minút vychladnúť (pri izbovej teplote).

5. Krok

Následne cesto zrolujeme, zabalíme do fólie a vložíme na 24 hodín do chladničky.

6. Krok

Na druhý deň, si cesto vytiahneme z chladničky. Podložku posypeme múkou a rozvaľkáme si cesto (ja si cesto vždy rozdelím na 2 časti).

7. Krok

Cesto vykrajujeme vykrajovačkami a ukladáme na plech.

8. Krok

Pečieme na 180 stupňov približne 5-7 minút (podľa trúby). Ja ich vždy priebežne kontrolujem, aby nezhoreli. Po upečení, potrieme medovníčky vajíčkom a necháme vychladnúť.

9. Krok

Medovníčky uskladníme do nádoby a uzatvoríme.

10. Krok

SERVÍROVANIE: Medovníčky servírujeme na tác - na štedrovečerný stôl a vychutnávame si ich nezameniteľnú chuť.

11. Krok

„Via­noce nie sú o ot­vo­rení na­šich da­rov, ale o ot­vo­rení na­šich sŕdc.“ – Ja­nice Ma­e­di­tere

Ingrediencie
260 g
kryštálový cukor
500 g
hladká múka
100 g
maslo
4 ks
vajce
4 pl
med
4 pl
perníkové korenie
2 čl
sóda bikarbóna