REKLAMA

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

Pre milovníkov rýb aj tých ktorý ich veľmi nemusia.

REKLAMA
Marinády na mäso – Výborné recepty, tipy a vychytávky, ktoré urobia z mäsa chuťový zázrak

Recept nájdeš v tomto článku

Marinády na mäso – Výborné recepty, tipy a vychytávky, ktoré urobia z mäsa chuťový zázrak

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g losos Pridané do
  • 2 polievková lyžica plnotučná horčica Pridané do
  • 1 polievková lyžica Med Pridané do
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky Pridané do
  • 5 kus zemiak Pridané do
  • 2 polievková lyžica rastlinný tuk Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Lososa osušíme a nakrájame, ak je to filet s kožou tak ju možeme odstrániť. V miske alebo hlbokom taniery si zmiešame olivový olej, horčicu, sojovú omáčku,citrónovú štavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády naložime rybu ň na aspoň na 30 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky zbavíme šupy a nakrájame na kocky. Dáme variť do osolenej vody. Necháme variť kým sa zemiaky nerozvaria. Keď sú rozvarené zlejeme ich z vody. Pridéme rastlinný tuk a maslo. Vymiešame na hladkú kašu a dochutíme soľou.

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme maslo zmiešane s olivovým olejom. Pridáme lososa a opečieme do zlatohneda z každej strany. Mali by stačiť 3-4 minuty z každej strany. Podávame s kašou. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov