Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

60 min
2
REKLAMA

Pre milovníkov rýb aj tých ktorý ich veľmi nemusia.

60 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g losos Pridané do
  • 2 pl plnotučná horčica Pridané do
  • 1 pl med Pridané do
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky Pridané do
  • 5 ks zemiak Pridané do
  • 2 pl vegetable fat Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Lososa osušíme a nakrájame, ak je to filet s kožou tak ju možeme odstrániť. V miske alebo hlbokom taniery si zmiešame olivový olej, horčicu, sojovú omáčku,citrónovú štavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády naložime rybu ň na aspoň na 30 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky zbavíme šupy a nakrájame na kocky. Dáme variť do osolenej vody. Necháme variť kým sa zemiaky nerozvaria. Keď sú rozvarené zlejeme ich z vody. Pridéme rastlinný tuk a maslo. Vymiešame na hladkú kašu a dochutíme soľou.

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme maslo zmiešane s olivovým olejom. Pridáme lososa a opečieme do zlatohneda z každej strany. Mali by stačiť 3-4 minuty z každej strany. Podávame s kašou. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov