REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PtqAHo2nTxwPgtrWFYBT/5aa0c545d779aa77b12f8164479cea67.jpeg)
Losos pečený na ghee masle s bylinkami a špargľa s holandskou omáčkou
30 min
4
30 min
4
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 600 g losos
- 250 g špargľa
- soľ
- citrónová šťava
- mleté biele korenie
- ghee
Holandská omáčka
- 2 ks žĺtko
- 1 dcl zeleninový bujón
- 1 pl citrónová šťava
- 50 g maslo rozpustené
- mleté biele korenie

REKLAMA
Postup
1. Krok
Filety z lososa umyjeme, dobre osušíme, pokvapkáme šťavou z citróna. Osolíme okoreníme, vložím do zapekacej misky. Na každý kúsok dáme ghee maslo. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a necháme piecť asi 20 minút.
2. Krok
V hrnci sparíme na asi 5 minút neošúpanú špargľu. Po sparení špargľu vložíme do vody, s ľadovými kockami, aby zostala chrumkavá a zachovala si svoju farbu.
3. Krok
Holandskú omáčku si pripravíme tak, že vymiešame nad parou žĺtky, vývar, korenie a citrónovú šťavu aby nám z toho vznikla hustá pena. Malo by to trvať približne 5 minút. Omáčku dáme preč z pary a postupne do nej zašľaháme roztopené maslo. Ako bude omáčka chladnúť tak bude aj hustnúť. Upečeného lososa podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.
nedalo mi to nevyskúšať..... klobuk dole pred autorom