Losos pečený na ghee masle s bylinkami a špargľa s holandskou omáčkou

REKLAMA
  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 600 g losos Pridané do
  • 250 g špargľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
  • ghee Pridané do

Holandská omáčka

  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • 1 dcl zeleninový vývar Pridané do
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava Pridané do
  • 50 g roztopené maslo Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Filety z lososa umyjeme, dobre osušíme, pokvapkáme šťavou z citróna. Osolíme okoreníme, vložím do zapekacej misky. Na každý kúsok dáme ghee maslo. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a necháme piecť asi 20 minút.

2. Krok

V hrnci sparíme na asi 5 minút neošúpanú špargľu. Po sparení špargľu vložíme do vody, s ľadovými kockami, aby zostala chrumkavá a zachovala si svoju farbu.

3. Krok

Holandskú omáčku si pripravíme tak, že vymiešame nad parou žĺtky, vývar, korenie a citrónovú šťavu aby nám z toho vznikla hustá pena. Malo by to trvať približne 5 minút. Omáčku dáme preč z pary a postupne do nej zašľaháme roztopené maslo. Ako bude omáčka chladnúť tak bude aj hustnúť. Upečeného lososa podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Lena 6. 6. 2021

nedalo mi to nevyskúšať..... klobuk dole pred autorom

Podobné recepty

Špenátové krupoto s údeným lososom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové krupoto s údeným lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Losos s pistáciovou krustou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzsky šalát s lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Špenátové krupoto s údeným lososom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové krupoto s údeným lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Losos s pistáciovou krustou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzsky šalát s lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Losos pečený na ghee masle s bylinkami a špargľa s holandskou omáčkou

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Filety z lososa umyjeme, dobre osušíme, pokvapkáme šťavou z citróna. Osolíme okoreníme, vložím do zapekacej misky. Na každý kúsok dáme ghee maslo. Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a necháme piecť asi 20 minút.

2. Krok

V hrnci sparíme na asi 5 minút neošúpanú špargľu. Po sparení špargľu vložíme do vody, s ľadovými kockami, aby zostala chrumkavá a zachovala si svoju farbu.

3. Krok

Holandskú omáčku si pripravíme tak, že vymiešame nad parou žĺtky, vývar, korenie a citrónovú šťavu aby nám z toho vznikla hustá pena. Malo by to trvať približne 5 minút. Omáčku dáme preč z pary a postupne do nej zašľaháme roztopené maslo. Ako bude omáčka chladnúť tak bude aj hustnúť. Upečeného lososa podávame so špargľou preliatou holandskou omáčkou. Dobrú chuť.

Ingrediencie
Suroviny
600 g
losos
250 g
špargľa
soľ
citrónová šťava
mleté biele korenie
ghee
Holandská omáčka
2 ks
žĺtko
1 dcl
zeleninový vývar
1 polievková lyžica
citrónová šťava
50 g
roztopené maslo
mleté biele korenie