VIDEORECEPT Lístkujúce syrové pagáčiky

REKLAMA

Kto by nemal rád pagáčiky? Pri týchto pagáčikoch máte zaručenú nielen chuť, ale aj lístkovanie👍

  • 90Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5

Cesto

  • 500 g múka hladká Pridané do
  • 200 g múka polohrubá Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 4 pl jogurt grécky biely Pridané do
  • 312 dl mlieko Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 ks žĺtok Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do

Okrem toho

  • 400 g na strúhanie syr Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • podľa potreby škrob kukuričný Pridané do
  • 1 ks žĺtok Pridané do
  • 1 pl jogurt biely Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Z uvedených surovín si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Hotové krátko vymiesime do bochníka a necháme na pomúčenej doske 30 minút kysnúť.

2. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si všetko ostatné čo budeme potrebovať. Čiže strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.

3. Krok

Nakysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Natrieme mäkkým maslom, posypeme syrom a osolíme. Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s jednou výnimkou a to, že medzi skladaním ho trochu poškrobíme, aby pekne lístkovalo :-) Takto poskladané cesto necháme zakryté 30 minút kysnúť.

4. Krok

Po uplynutí času predošlý krok zopakujeme. Čiže pagáčiky prekladáme dokopy 2x. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video.

5. Krok

Keď cesto po druhom skladaní nakyslo, tak ho vyvaľkáme na hrúbku palca. Formičkou vykrajujeme pagáčiky, pokladieme na plech a zakryté ich necháme ešte 15minút podkysnúť.

6. Krok

Pred pečením ich potrieme žĺtkom zmiešaným s jogurtom a ozdobíme syrom. Pagáčiky pečieme na 190 °C cca 20 minút.

7. Krok

Pagáčiky sa nádherne lístkujú a chuťovo sú výborné! Prajem dobrú chuť!

8. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.0

dobrý recept už viackrát som pripravovala a mňamka

Podobné recepty

Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vajíčková pomazánka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vajíčková pomazánka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná vianočka recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vajíčková pomazánka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vajíčková pomazánka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná vianočka recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Cesminaz

Lístkujúce syrové pagáčiky

Kto by nemal rád pagáčiky? Pri týchto pagáčikoch máte zaručenú nielen chuť, ale aj lístkovanie👍

90
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z uvedených surovín si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeľuje od misky. Hotové krátko vymiesime do bochníka a necháme na pomúčenej doske 30 minút kysnúť.

2. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si všetko ostatné čo budeme potrebovať. Čiže strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.

3. Krok

Nakysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Natrieme mäkkým maslom, posypeme syrom a osolíme. Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s jednou výnimkou a to, že medzi skladaním ho trochu poškrobíme, aby pekne lístkovalo :-) Takto poskladané cesto necháme zakryté 30 minút kysnúť.

4. Krok

Po uplynutí času predošlý krok zopakujeme. Čiže pagáčiky prekladáme dokopy 2x. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj moje video.

5. Krok

Keď cesto po druhom skladaní nakyslo, tak ho vyvaľkáme na hrúbku palca. Formičkou vykrajujeme pagáčiky, pokladieme na plech a zakryté ich necháme ešte 15minút podkysnúť.

6. Krok

Pred pečením ich potrieme žĺtkom zmiešaným s jogurtom a ozdobíme syrom. Pagáčiky pečieme na 190 °C cca 20 minút.

7. Krok

Pagáčiky sa nádherne lístkujú a chuťovo sú výborné! Prajem dobrú chuť!

8. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Ingrediencie
Cesto
500 g
múka hladká
200 g
múka polohrubá
50 g
maslo
4 pl
jogurt grécky biely
312 dl
mlieko
21 g
čerstvé droždie
1 ks
žĺtok
1 pl
soľ
Okrem toho
400 g
na strúhanie syr
100 g
maslo
podľa potreby
škrob kukuričný
1 ks
žĺtok
1 pl
jogurt biely
soľ