REKLAMA

Limetkový cheesecake s bielou čokoládou

Svieži a nepečený limetkový cheesecake - presne taký, ako ho máme radi!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 200 g maslové sušienky Pridané do
  • 83 g maslo Pridané do
  • 3 limetky Pridané do
  • 300 g biela čokoláda Pridané do
  • 300 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 1 ks cukrárenské želé žlté Dr. Oetker na báze agaru Pridané do
  • šľahačka na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Začneme tým, že si rozdrvíme maslové sušienky. Pridáme do nich roztopené maslo a limetkovú kôru z 2 limetiek. Rukami dobre prepojíme a natlačíme do tortovej formy s priemerom 24-25 cm. Vrch ešte pokvapkáme šťavou z 1/2 limetky.

2. Krok

Ďalej si v hrnci pri nízkej teplote zahrejeme smotanu. Do teplej smotany následne pridáme kocky bielej čokolády a miešame metličkou kým nevznikne hladký krém.

3. Krok

V ďalšej mise si vyšľaháme mascarpone so šťavou z 1,5 limetky. Následne pomaličky zašľahávame krém z bielej čokolády. Hotovú zmes vrátime do hrnca, prisypeme 1 balenie cukrárenského želé a ďalej pripravujeme podľa pokynov na obale. Prakticky to treba nechať zovrieť a potom ešte minútu intenzívne miešať a následne odstaviť a miešať ďalej kým zmes trochu nevychladne.

4. Krok

Mascarpone krém vylejeme na korpus a necháme zachladiť minimálne 2-3 hodinky v chladničke.

5. Krok

Tesne pred servírovaním môžeme cheesecake ozdobiť ešte šľahačkou a kúskami limetky.

Komentáre (1)

Monika 15. 11. 2022

robili sme presne podla receptu a naozaj vyborny:-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov