dní
hod.
min.

Letný čerešňový koláč

REKLAMA

Tento čerešňový koláč je super jemnučký a plný neodolateľných sladkých čerešní! Je to jednoduchý recept, ktorý si pripravíte raz dva.

  • 65Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 160 vegánske maslo (alebo kokosový olej)
  • 200 ml javorový sirup
  • pl ľanové semiačka + voda
  • 160 špaldová múka
  • 100 mleté mandle
  • čl prášok do pečiva
  • 300 čerstvé čerešne (vážiť po odkôstkovaní)
  • 100 jablkové pyré
  • pl citrónová kôra
  • čl citrónová šťava
  • štipka soli
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nahrejme si trúbu na 180° a okrúhlu nádobu na pečenie (20cm) vytrieme tukom a vyložíme papierom na pečenie.

2. Krok

Pripravíme si ľanové vajíčko, tak že si zmiešame mleté ľanové semiačka s vodou.

3. Krok

V miske si zmiešame javorový sirup, ľanové vajíčko, roztopené maslo, jablkové pyré, citrónovú kôru a šťavu.

4. Krok

Pridáme mleté mandle, múku, prášok do pečiva a soľ, poriadne premiešame.

5. Krok

Primiešame polovicu (150g) čerstvých čerešní do cesta a preložíme cesto do nádobu na pečenie. Zvyšné čerešne poukladáme na vrch cesta.

6. Krok

Pečieme 50-60 minút alebo až pokiaľ špajdľa zapichnutá do cesta nebude čistá.

7. Krok

Upečený koláč necháme v nádobe aspoň 15-20 minút odstáť, potom ho môžeme z nádobu vybrať a necháme celkom vychladnúť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
3 months ago

výborný, navarila som včera pre priateľa a nevedel si vynachváliť :)

Top kategórie