Letný čerešňový koláč

REKLAMA

Tento čerešňový koláč je super jemnučký a plný neodolateľných sladkých čerešní! Je to jednoduchý recept, ktorý si pripravíte raz dva.

  • 65Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 160 g vegánske maslo (alebo kokosový olej) Pridané do
  • 200 ml javorový sirup Pridané do
  • 2 pl ľanové semiačka + voda Pridané do
  • 160 g špaldová múka Pridané do
  • 100 g mleté mandle Pridané do
  • 2 čl prášok do pečiva Pridané do
  • 300 g čerstvé čerešne (vážiť po odkôstkovaní) Pridané do
  • 100 g jablkové pyré Pridané do
  • 1 pl citrónová kôra Pridané do
  • 2 čl citrónová šťava Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nahrejme si trúbu na 180° a okrúhlu nádobu na pečenie (20cm) vytrieme tukom a vyložíme papierom na pečenie.

2. Krok

Pripravíme si ľanové vajíčko, tak že si zmiešame mleté ľanové semiačka s vodou.

3. Krok

V miske si zmiešame javorový sirup, ľanové vajíčko, roztopené maslo, jablkové pyré, citrónovú kôru a šťavu.

4. Krok

Pridáme mleté mandle, múku, prášok do pečiva a soľ, poriadne premiešame.

5. Krok

Primiešame polovicu (150g) čerstvých čerešní do cesta a preložíme cesto do nádobu na pečenie. Zvyšné čerešne poukladáme na vrch cesta.

6. Krok

Pečieme 50-60 minút alebo až pokiaľ špajdľa zapichnutá do cesta nebude čistá.

7. Krok

Upečený koláč necháme v nádobe aspoň 15-20 minút odstáť, potom ho môžeme z nádobu vybrať a necháme celkom vychladnúť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

výborný, navarila som včera pre priateľa a nevedel si vynachváliť :)

Podobné recepty

Zapečené cheesecake ovsené vločky
Recept od prémiového používateľa
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Mrkvové cupcakes
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia bublanina od babičky
Recept od prémiového používateľa
Netradičný batátový brownies s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Netradičný batátový brownies s vanilkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zapečené cheesecake ovsené vločky
Recept od prémiového používateľa
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Mrkvové cupcakes
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia bublanina od babičky
Recept od prémiového používateľa
Netradičný batátový brownies s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Netradičný batátový brownies s vanilkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Letný čerešňový koláč

Tento čerešňový koláč je super jemnučký a plný neodolateľných sladkých čerešní! Je to jednoduchý recept, ktorý si pripravíte raz dva.

65
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nahrejme si trúbu na 180° a okrúhlu nádobu na pečenie (20cm) vytrieme tukom a vyložíme papierom na pečenie.

2. Krok

Pripravíme si ľanové vajíčko, tak že si zmiešame mleté ľanové semiačka s vodou.

3. Krok

V miske si zmiešame javorový sirup, ľanové vajíčko, roztopené maslo, jablkové pyré, citrónovú kôru a šťavu.

4. Krok

Pridáme mleté mandle, múku, prášok do pečiva a soľ, poriadne premiešame.

5. Krok

Primiešame polovicu (150g) čerstvých čerešní do cesta a preložíme cesto do nádobu na pečenie. Zvyšné čerešne poukladáme na vrch cesta.

6. Krok

Pečieme 50-60 minút alebo až pokiaľ špajdľa zapichnutá do cesta nebude čistá.

7. Krok

Upečený koláč necháme v nádobe aspoň 15-20 minút odstáť, potom ho môžeme z nádobu vybrať a necháme celkom vychladnúť.

Ingrediencie
160 g
vegánske maslo (alebo kokosový olej)
200 ml
javorový sirup
2 pl
ľanové semiačka + voda
160 g
špaldová múka
100 g
mleté mandle
2 čl
prášok do pečiva
300 g
čerstvé čerešne (vážiť po odkôstkovaní)
100 g
jablkové pyré
1 pl
citrónová kôra
2 čl
citrónová šťava
štipka soli