REKLAMA
Lasagne "Bolognese"

Lasagne "Bolognese"

Tak trochu po mojom :)

REKLAMA
Výborné recepty z mletého mäsa – Presvedčia chuťou a neodolateľnou vôňou!

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné recepty z mletého mäsa – Presvedčia chuťou a neodolateľnou vôňou!

Ingrediencie

porcií
4
  • Pláty na lasagne Pridané do
  • 500 g Mleté mäso mix Pridané do
  • 5 ks čerstvé paradajky Pridané do
  • 1 balenie paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 balenie konzervovaná paradajka Pridané do
  • 1 dc suché červené víno Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 ks smotana na varenie Pridané do
  • 1 balenie údený syr Pridané do
  • parmezán Pridané do
  • soľ, korenie, čili, červená paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

V hrnci si na olivovom oleji opražíme cibuľku a cesnak. Pridáme mäsko, osolíme ho, okoreníme a trošku ho opražíme. Následne ho podlejeme červeným vínom, zakryjeme a necháme dusiť.

Lasagne "Bolognese" - krok prípravy 1
2. Krok

Medzičasom si pripravíme "falošný bešamel". Nám doma nechutí chuť tradičného, preto iba v hrnci zovriem smotanu na varenie a pridám do nej údený syr. Dochutím soľou a korením a varím, kym zmes nezhustne.

3. Krok

Po chvíľke dusenia pridáme k mäsku nakrájané čerstvé paradajky. Necháme trošku rozvariť. Neskôr pridáme pretlak a paradajky z konzervy.

4. Krok

Omáčku znovu dochutíme, môžeme pridať aj pretlačený cesnak a ideme vrstviť.

5. Krok

Na spodok zapekacej misy dáme pláty (ja ich nevarím dopredu, dávam surové), na to vrstvu mäska, smotanovej omáčky a čerstvého parmezánu. Proces opakujeme, kým sa nám mäsko neminie.

6. Krok

Zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 220 stupňov cca 40 min. Potom ich odkryjeme, zapneme ventilátor a necháme zapiecť syr.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4216 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1189 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3203 receptov

Večera

3887 receptov

Pre diabetikov

633 receptov