REKLAMA
Lasagne "Bolognese"

Lasagne "Bolognese"

Tak trochu po mojom :)

REKLAMA
Výborné recepty z mletého mäsa – Presvedčia chuťou a neodolateľnou vôňou!

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné recepty z mletého mäsa – Presvedčia chuťou a neodolateľnou vôňou!

Ingrediencie

porcií
4
  • Pláty na lasagne Pridané do
  • 500 g Mleté mäso mix Pridané do
  • 5 ks čerstvé paradajky Pridané do
  • 1 balenie paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 balenie konzervovaná paradajka Pridané do
  • 1 dc suché červené víno Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 ks smotana na varenie Pridané do
  • 1 balenie údený syr Pridané do
  • parmezán Pridané do
  • soľ, korenie, čili, červená paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

V hrnci si na olivovom oleji opražíme cibuľku a cesnak. Pridáme mäsko, osolíme ho, okoreníme a trošku ho opražíme. Následne ho podlejeme červeným vínom, zakryjeme a necháme dusiť.

Lasagne "Bolognese" - krok prípravy 1
2. Krok

Medzičasom si pripravíme "falošný bešamel". Nám doma nechutí chuť tradičného, preto iba v hrnci zovriem smotanu na varenie a pridám do nej údený syr. Dochutím soľou a korením a varím, kym zmes nezhustne.

3. Krok

Po chvíľke dusenia pridáme k mäsku nakrájané čerstvé paradajky. Necháme trošku rozvariť. Neskôr pridáme pretlak a paradajky z konzervy.

4. Krok

Omáčku znovu dochutíme, môžeme pridať aj pretlačený cesnak a ideme vrstviť.

5. Krok

Na spodok zapekacej misy dáme pláty (ja ich nevarím dopredu, dávam surové), na to vrstvu mäska, smotanovej omáčky a čerstvého parmezánu. Proces opakujeme, kým sa nám mäsko neminie.

6. Krok

Zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 220 stupňov cca 40 min. Potom ich odkryjeme, zapneme ventilátor a necháme zapiecť syr.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov