Kysnutý slivkový koláč

FOTORECEPT Kysnutý slivkový koláč

REKLAMA

Voňavý slivkový koláč so škoricovou mrveničkou

  • 180Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo rozpustené Pridané do
  • 2 ks žĺtka Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 15 g čerstvé droždie Pridané do

Nová skupina

  • 2 poháre zaváraných sliviek Pridané do

Škoricová mrvenička

  • 150 g hrubá múka Pridané do
  • 75 g mletý cukor Pridané do
  • 50 g maslo rozpustené Pridané do
  • 1 čl škorica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do teplého mlieka pridáme lyžicu cukru a čerstvé droždie, necháme 20 minút odpočívať, kým nám narastie kvások.

Kysnutý slivkový koláč - krok prípravy 1
2. Krok

Do múky pridáme štipku soli, vlejeme kvások, pridáme zbytok cukru, žĺtka a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme zdvojnásobiť objem. (1-1.5 hod.).

Kysnutý slivkový koláč - krok prípravy 2
3. Krok

Pokiaľ nám kysne cesto, pripravíme si mrveničku zmiešaným múky, cukru, roztopeného masla a škorice.

Kysnutý slivkový koláč - krok prípravy 3
4. Krok

Cesto kysnutím zväčší objem.

Kysnutý slivkový koláč - krok prípravy 4
5. Krok

Vykysnuté cesto roztiahneme na olejom vymastený plech. Navrch poukladáme slivky a rozdrobíme mrveničku. Necháme asi pol hodinu podkysnúť a dáme piecť asi na 35-40 minút na 175 stupňov.

Kysnutý slivkový koláč - krok prípravy 5
6. Krok

Po upečení nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Kysnutý slivkový koláč - krok prípravy 6

Komentáre (1)

Karolina 4. 2. 2022

poznám to. je to veľmi dobré.

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
Slivkový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Babičkin marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly slivkový koláč s tvarohom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchly slivkový koláč s tvarohom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čučoriedkový koláč s posýpkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kysnutý marhuľový koláč s mrveničkou
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
Slivkový koláč s pudingom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Babičkin marhuľový koláč

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly slivkový koláč s tvarohom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchly slivkový koláč s tvarohom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čučoriedkový koláč s posýpkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kysnutý marhuľový koláč s mrveničkou
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Sarry

Kysnutý slivkový koláč

Voňavý slivkový koláč so škoricovou mrveničkou

180
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do teplého mlieka pridáme lyžicu cukru a čerstvé droždie, necháme 20 minút odpočívať, kým nám narastie kvások.

2. Krok

Do múky pridáme štipku soli, vlejeme kvások, pridáme zbytok cukru, žĺtka a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme zdvojnásobiť objem. (1-1.5 hod.).

3. Krok

Pokiaľ nám kysne cesto, pripravíme si mrveničku zmiešaným múky, cukru, roztopeného masla a škorice.

4. Krok

Cesto kysnutím zväčší objem.

5. Krok

Vykysnuté cesto roztiahneme na olejom vymastený plech. Navrch poukladáme slivky a rozdrobíme mrveničku. Necháme asi pol hodinu podkysnúť a dáme piecť asi na 35-40 minút na 175 stupňov.

6. Krok

Po upečení nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Ingrediencie
Cesto
400 g
polohrubá múka
250 ml
mlieko
50 g
maslo rozpustené
2 ks
žĺtka
50 g
cukor
Štipka
soľ
15 g
čerstvé droždie
Nová skupina
2
poháre zaváraných sliviek
Škoricová mrvenička
150 g
hrubá múka
75 g
mletý cukor
50 g
maslo rozpustené
1 čl
škorica