Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi

REKLAMA

Niečo pre milovníkov cestovín a kuracieho mäsa.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks kuracie stehienka Pridané do
  • 1 ks šalotky Pridané do
  • 250 g šampiňóny Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kuracie stehna očistíme, zbavíme ich kože a rozdelíme na horné a dolné stehná. Osolíme okoreníme a pridáme drvenú rascu. Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovice alebo štvrtinky podľa toho aké sú veľké. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a posypeme rascou.

2. Krok

V panvici si speníme šalotku na troche masla. Pridáme stehna a opečieme z každej strany. Potom si pridáme očistené šampiňóny orestujeme ich spolu s mäsom. Podlejeme a necháme dusiť. Dusíme v čo najmenšom množstve vody.

3. Krok

Keď sú stehná mäkké vyberieme ich z omáčky a zbavíme kostí. Do omacky pridáme smotanu a vrátime mäso. Necháme prevrieť zahustíme maslom alebo trochou múky rozmiešanej vo vlažnej vode. Po prevarení môžeme podávať s cestovinou alebo knedľou. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (16)

4.8

Vyskúšané, ohodnotené a uložené medzi obľúbené

Podobné recepty

Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15

Kuracie rizoto so šampiňónmi a hráškom

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené kuracie prsia marinované v sójovej omáčke s medom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 11

Plnené kuracie prsia marinované v sójovej omáčke s medom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 11
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15

Kuracie rizoto so šampiňónmi a hráškom

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené kuracie prsia marinované v sójovej omáčke s medom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 11

Plnené kuracie prsia marinované v sójovej omáčke s medom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 11
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi

Niečo pre milovníkov cestovín a kuracieho mäsa.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kuracie stehna očistíme, zbavíme ich kože a rozdelíme na horné a dolné stehná. Osolíme okoreníme a pridáme drvenú rascu. Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovice alebo štvrtinky podľa toho aké sú veľké. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a posypeme rascou.

2. Krok

V panvici si speníme šalotku na troche masla. Pridáme stehna a opečieme z každej strany. Potom si pridáme očistené šampiňóny orestujeme ich spolu s mäsom. Podlejeme a necháme dusiť. Dusíme v čo najmenšom množstve vody.

3. Krok

Keď sú stehná mäkké vyberieme ich z omáčky a zbavíme kostí. Do omacky pridáme smotanu a vrátime mäso. Necháme prevrieť zahustíme maslom alebo trochou múky rozmiešanej vo vlažnej vode. Po prevarení môžeme podávať s cestovinou alebo knedľou. Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 ks
kuracie stehienka
1 ks
šalotky
250 g
šampiňóny
200 ml
smotana na šľahanie
citrónová šťava
drvená rasca
soľ
mleté čierne korenie