REKLAMA

Kuracie prsia s farebnou paprikou

Trochu azijskej kuchyne na chutnú večeru.

REKLAMA
Čínske jedlo aj v tvojej kuchyni – 15 receptov, ktoré zachutia od prvého sústa

Recept nájdeš v tomto článku

Čínske jedlo aj v tvojej kuchyni – 15 receptov, ktoré zachutia od prvého sústa

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g kuracie prsia Pridané do
  • 1 kus žltá paprika Pridané do
  • 1 kus zelená paprika Pridané do
  • 3 čajová lyžička sójovej omáčky Pridané do
  • 1 čajová lyžička Med Pridané do
  • 1 čajová lyžička kari pasta Pridané do
  • jarná cibuľa Pridané do
  • kukuričný škrob Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
  • kari korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Kuracie prsia si nakrájame na tenké plátky asi 0.5 cm. Dáme do misky a pridáme sojovú omáčku, med, mlete biele korenie, kari pastu a olivový olej. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme marinovať aspoň 20 minút čím dlhšie tým lepšie.

2. Krok

Papriky si nakrájame na pásiky. Vo woku si rozpálime trochu oleja a dáme tam mäso opečieme sprudka zo všetkých strán. Ked je maso opečene dáme do voku aj papriku opečieme iba pár minút aby paprika zostala chrumkavá. Do misky so zvyškom marinády pridáme trochu vody a solamylu. Maso a papriku zalejeme vodou s marinádou a solamylom.

3. Krok

Opekáme kým sa maso a paprika neobalia omáčkou. Vypneme a posypeme čerstvou jarnou cibuľkou. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov