REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l28rY5RRbxDCrWpxTmj1/4a210314fcafd26a019aea00e59851.jpeg)
Kuracie mäso na šťave so zemiakovou kašou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 1 kg kuracích stehien
- 1 čl soľ
- 1 čl tymianu
- 1 čl oregana
- 1 čl cesnakového prášku
- 1 lyžička vegeta
- 1 Lyžice maslo
- 1 Lyžice oleja
- 2 šálky kuracieho vývaru
- 1 vetvička rozmarínu
Zemiaková kaša
- 3 stredné zemiaky
- 1⁄2 čl soľ
- 2 Lyžice maslo
- 1 čl cesnakového prášku
- 1⁄4 šálky smotany
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Kuracie stehná si poriadne umyjeme a nakoreníme ich zmesou korenín a soli. Dobre premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l28rY5RRbxDCrWpxTmj1/e9924b673bca90a8b4b297f2447f17.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na panvici si zohrejeme maslo spolu s olejom a kuracie stehná sprudka opekáme z obcoh strán. Kožička musí byť riadne vypečená. Keď máme stehná už vypečené preložíme ich do zapekacej misy. Podlejeme vývarom a pridáme rozmarýn. Zakryjeme alobalom a pečieme na 200 stupňov 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l28rY5RRbxDCrWpxTmj1/f68195e9441e71a07d49910290d8f0.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Ako sa nám kuracina pečie pripravíme si zemiakovú kašu. Zemiaky si očistíme a dáme ich variť do osolenej vody. Zemiaky scedíme, popučíme ich na kašu pridáme cesnakový prášok, maslo a smotanu. Vymiešame na hladkú kašu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l28rY5RRbxDCrWpxTmj1/28a1ef50f2fb1f6bcd688e67c57cf2.jpeg)
Zdroj: Youtube