REKLAMA

Kurací stroganov so šampiňónmi

Kurací Stroganov je jedlo, ktoré je ideálne na jednoduchú večeru počas týždňa. Šťavnaté kuracie prsia sú zaliate omáčkou z húb a kyslej smotany, ktorá má bohatú chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Vykostené kuracie prsia bez kože Pridané do
  • Soľ, čierne korenie a cesnakový prášok podľa chuti Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 Cibuľa, nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 200 g Nakrájané huby Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička paprika Pridané do
  • 1 pohár Kurací vývar Pridané do
  • 12 pohár kyslá smotana Pridané do
  • 2 pl Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Kuracie prsia ochuťte soľou, čiernym a cesnakovým práškom.

2. Krok

Vo veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte kuracie prsia a opekajte ich 6-8 minút z každej strany, alebo kým nie sú prepečené. Kuracie mäso vyberte z panvice a odložte bokom.

3. Krok

Na tú istú panvicu pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restujte 2-3 minúty alebo kým nezmäknú.

4. Krok

Pridajte na plátky nakrájané huby a restujte 5-7 minút, alebo kým nezmäknú a nezhnednú.

5. Krok

Huby posypte múkou a paprikou a premiešajte.

6. Krok

Za stáleho miešania pomaly prilievajte kurací vývar, kým omáčka nezhustne a začne mierne vrieť.

7. Krok

Znížte teplotu na minimum a vmiešajte kyslú smotanu. Varte 2-3 minúty, alebo kým sa nezohreje.

8. Krok

Kuracie prsia nakrájajte na tenké pásiky a pridajte ich do omáčky. Varte 2-3 minúty, alebo kým nie sú prehriate.

9. Krok

Kurací stroganoff ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s vaječnými rezancami alebo ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov