:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Tbwp7Epsw-sYlxJyMCgE/aa06441be7a90df72c1d57706e6134.jpeg)
Krevetové rizoto
KREVETOVÉ RIZOTO krémové ➡️ po Vianociach si náš jedálniček doslova kričí o ľahšie jedlá. Ak máte radi morské plody, vyskúšajte toto krémové rizoto. Rýchle, ľahké, jednoduché, plné chutí. 😋
Ingrediencie
- 1 hrnček ryža Arborio
- 1 ks Cibuľa
- 1⁄2 l zeleninový vývar alebo bujón
- 1 dcl biele víno
- Štipka šafránu
- olivový olej
- maslo
- parmezán
- 10 ks krevety
- 1⁄2 citrónová šťava
- 1 strúčik cesnak
- mletá červená paprika
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Krevety ak nemáme očistené, tak ich očistíme od škrupiny, hlavy, nôh a čiernej žily. V miske ich zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pridáme prelisovaný cesnak, mletú červenú papriku aj čierne korenie. Necháme ich 10-15 minút marinovať. Rozohrejeme panvicu a krevety na nej z oboch strán opečieme (cca 5 minút) do ružova.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Tbwp7Epsw-sYlxJyMCgE/f7036197c6f4c6d9ebc39c2c8c1f9d.jpeg)
Na rizoto na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej ryžu, krátko opražíme a podlejeme bielym vínom. Víno necháme chvíľku odpariť a do ryže pridáme šafrán. Teraz ryžu podlejeme trochou vývaru, ktorý za stáleho miešania postupne prilievame, kým ryža nezmäkne. Do hotového rizota vmiešame maslo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Tbwp7Epsw-sYlxJyMCgE/5076b2bb6a0c0b9af48f22692e5643.jpeg)
Rizoto servírujeme s opečenými krevetami a nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť! 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Tbwp7Epsw-sYlxJyMCgE/c065000edc6e41d5debba7be303520.jpeg)