REKLAMA
Krémové špenátové rizoto

Krémové špenátové rizoto

REKLAMA
35 rýchlych jedál, ktoré nezruinujú peňaženku

Recept nájdeš v tomto článku

35 rýchlych jedál, ktoré nezruinujú peňaženku

Ingrediencie

porcií
4
  • hrnček ryže ja som mala Arborio (môžete aj Carnaroli) Pridané do
  • 2 šalotky Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do
  • 100 g parmesan v4 Pridané do
  • 200 ml white wine v4 Pridané do
  • 5 pl maslo Pridané do
  • 700 ml vývar zeleninový (podľa potreby) Pridané do
  • 200 g mrazený špenát Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Rozohrejeme si olivový olej, do ktorého pridáme 2 PL masla. Následne pridáme prelisovaný cesnak a nakrájanú šalotku. Akonáhle nám chytí farbu, tak pridáme ryžu a so šalotkou a cesnakom ju orestujeme, aby každé zrniečko bolo obalené olejom/maslom.

2. Krok

Keď máme ryžu orestovanú, tak ju zalejeme bielym vínom a necháme odpariť vodu. Keď máme víno odparené, tak po naberačkách pridávame vývar, ktorý sa nám bude pomaly vyparovať. (pridávame po naberačkách)

3. Krok

Po cca 15-20min. pridáme mrazený špenát a poriadne premiešame.

4. Krok

Rizoto varíme do zmäknutia pod pokrievkou. (Ak bude treba prilejeme naberačku vývaru).

5. Krok

Vypneme sporák a primiešame 3 PL masla a parmezán. Okoreníme trošku čiernym korením, poprípade soľou a pridáme strúhaný parmezán.

Komentáre (2)

zuzana_vari 25. 1. 2022
Obrázok hodnotenia
Valeria 22. 11. 2021

Dobrý,osvedčený recept

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov