Krémové špenátové rizoto

Krémové špenátové rizoto

REKLAMA
  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • hrnček ryže ja som mala Arborio (môžete aj Carnaroli) Pridané do
  • 2 šalotky Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do
  • 5 pl maslo Pridané do
  • 700 ml vývar zeleninový (podľa potreby) Pridané do
  • 200 g mrazený špenát Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rozohrejeme si olivový olej, do ktorého pridáme 2 PL masla. Následne pridáme prelisovaný cesnak a nakrájanú šalotku. Akonáhle nám chytí farbu, tak pridáme ryžu a so šalotkou a cesnakom ju orestujeme, aby každé zrniečko bolo obalené olejom/maslom.

2. Krok

Keď máme ryžu orestovanú, tak ju zalejeme bielym vínom a necháme odpariť vodu. Keď máme víno odparené, tak po naberačkách pridávame vývar, ktorý sa nám bude pomaly vyparovať. (pridávame po naberačkách)

3. Krok

Po cca 15-20min. pridáme mrazený špenát a poriadne premiešame.

4. Krok

Rizoto varíme do zmäknutia pod pokrievkou. (Ak bude treba prilejeme naberačku vývaru).

5. Krok

Vypneme sporák a primiešame 3 PL masla a parmezán. Okoreníme trošku čiernym korením, poprípade soľou a pridáme strúhaný parmezán.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.0

Dobrý,osvedčený recept

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Spankorizo
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Spankorizo
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Kristy

Krémové špenátové rizoto

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rozohrejeme si olivový olej, do ktorého pridáme 2 PL masla. Následne pridáme prelisovaný cesnak a nakrájanú šalotku. Akonáhle nám chytí farbu, tak pridáme ryžu a so šalotkou a cesnakom ju orestujeme, aby každé zrniečko bolo obalené olejom/maslom.

2. Krok

Keď máme ryžu orestovanú, tak ju zalejeme bielym vínom a necháme odpariť vodu. Keď máme víno odparené, tak po naberačkách pridávame vývar, ktorý sa nám bude pomaly vyparovať. (pridávame po naberačkách)

3. Krok

Po cca 15-20min. pridáme mrazený špenát a poriadne premiešame.

4. Krok

Rizoto varíme do zmäknutia pod pokrievkou. (Ak bude treba prilejeme naberačku vývaru).

5. Krok

Vypneme sporák a primiešame 3 PL masla a parmezán. Okoreníme trošku čiernym korením, poprípade soľou a pridáme strúhaný parmezán.

Ingrediencie
hrnček
ryže ja som mala Arborio (môžete aj Carnaroli)
2
šalotky
3 strúčiky
cesnaku
3 pl
olivový olej
5 pl
maslo
700 ml
vývar zeleninový (podľa potreby)
200 g
mrazený špenát
soľ
čierne mleté korenie