REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Cp_--B3NdC2kdV5vzUMS/d430861ea18019495bb34be5c3814c.jpeg)
Krémové kuracie prsia v arašidovej omáčke s ryžou a zeleninou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
Arašidová omáčka
- 3 pl arašidového masla hladké alebo crunchy
- 200 ml kokosového mlieka alebo smotany na varenie
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 pl medu alebo javorového sirupu
- 11⁄2 čl čerstvého nastrúhaného zázvoru alebo ČL sušeného
- 1 strúčik cesnaku pretlačený
- Štipka chilli alebo čili vločky voliteľné
- 1 čl limetkovej šťavy
Kuracie mäso:
- 500 g kuracích pŕs alebo stehien bez kosti
- 1 pl oleja
- soľ a korenie udená paprika
Príloha:
- 150 200 g jazmínovej alebo basmati ryže
- 200 g baby mrkvy alebo obyčajnej nakrájanej
- 150 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Kuracie mäso: 1. Kuracie prsia nakrájaj na menšie filety, osoľ, okoreň a jemne opraž na oleji na panvici dozlatista (cca 3–5 minút z každej strany). 2. Odlož bokom.
2. Krok
Arašidová omáčka: 1. V tej istej panvici zmiešaj arašidové maslo, kokosové mlieko, sójovú omáčku, med, zázvor, cesnak a trochu limetkovej šťavy. 2. Priveď do varu, potom zníž teplotu a miešaj, kým omáčka nezhustne (cca 5–7 minút). 3. Vlož naspäť kuracie mäso a nechaj prevariť v omáčke ešte 5–10 minút.
3. Krok
Prílohy: 1. Ryžu uvar podľa návodu na obale. 2. Mrkvu a hrášok buď spar alebo krátko povar v osolenej vode (cca 6–8 minút), alebo použi mrazenú verziu a len prehrej.
4. Krok
Tip: Ak máš rád výraznejšiu chuť, pridaj do omáčky 1 ČL kari pasty alebo thajského korenia.