Krémová praženica

REKLAMA

Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne.

  • 15Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • pc vajce
  • 0.5 pc cibuľa
  • 50 slaniny alebo šunky
  • pc tavený syr
  • soľ
  • mleté čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a orestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.

2. Krok

Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.

3. Krok

Keď sa cibuľa so slaninkou orestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.

4. Krok

Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).

5. Krok

Keď sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.

6. Krok

Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
5 months ago

vydarené...mňam...