Krémová praženica

Krémová praženica

Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne.

  • 15Minút
  • 2Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 2
  • Infinity ks vajce
  • Infinity ks cibuľa
  • Infinity slaniny alebo šunky
  • Infinity ks tavený syr
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

1. Krok

Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a orestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.

2. Krok

Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.

3. Krok

Keď sa cibuľa so slaninkou orestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.

4. Krok

Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).

5. Krok

Keď sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.

6. Krok

Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

4.0
22 days ago

vydarené...mňam...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie