Krémová praženica

REKLAMA

Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne.

  • 15Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 6 ks vajce Pridané do
  • 12 ks cibuľa Pridané do
  • 50 g slaniny alebo šunky Pridané do
  • 2 ks tavený syr v črievku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a orestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.

2. Krok

Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.

3. Krok

Keď sa cibuľa so slaninkou orestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.

4. Krok

Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).

5. Krok

Keď sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.

6. Krok

Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

vydarené...mňam...

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vajíčková omeleta so sušenou šunkou, špenátom, syrom niva, červenou cibuľou a paradajkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Slonie žrádlo
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slonie žrádlo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dokonalé volské oko
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Dokonalé volské oko

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Banánové lievance

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Syrová roláda

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Raňajkové košíčky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vajíčková pomazánka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vajíčková pomazánka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vajíčková omeleta so sušenou šunkou, špenátom, syrom niva, červenou cibuľou a paradajkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Slonie žrádlo
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slonie žrádlo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dokonalé volské oko
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Dokonalé volské oko

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Banánové lievance

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Syrová roláda

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Raňajkové košíčky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vajíčková pomazánka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vajíčková pomazánka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image foodbytinka

Krémová praženica

Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne.

15
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a orestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.

2. Krok

Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.

3. Krok

Keď sa cibuľa so slaninkou orestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.

4. Krok

Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).

5. Krok

Keď sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.

6. Krok

Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.

Ingrediencie
6 ks
vajce
12 ks
cibuľa
50 g
slaniny alebo šunky
2 ks
tavený syr v črievku
soľ
mleté čierne korenie