Krémová praženica

15 min
1
REKLAMA

Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne.

15 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 6 ks vajce Pridané do
  • 12 ks cibuľa Pridané do
  • 50 g slaniny alebo šunky Pridané do
  • 2 ks tavený syr v črievku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a orestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.

2. Krok

Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.

3. Krok

Keď sa cibuľa so slaninkou orestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.

4. Krok

Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).

5. Krok

Keď sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.

6. Krok

Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.

Komentáre (1)

Marcela 22. 5. 2021

vydarené...mňam...

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1517 receptov

Mäsité jedlá

669 receptov

Lacné jedlá

787 receptov

Raňajky

513 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov