Krémová gaštanová polievka

Krémová gaštanová polievka

REKLAMA

  • 40Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6
  • 800 vákuovo balených gaštanov
  • cibuľa
  • 1.5 pl olivový olej
  • 800 ml voda
  • kocka slepačieho bujónu
  • 350 ml mlieko
  • plátky pancetty
  • 1.5 pl zeleninového oleja
  • pl smotany na šľahanie
  • čerstvé listy šalvie
  • soľ a korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu očistíme, umyjeme a rozkrojíme ju na 4 časti. Vložíme ju do hrnca spolu s gaštanmi a slepačím bujónom. Pridáme vodu, mlieko, olivový olej a túto zmes privedieme do varu. Varíme približne 30 minút.

2. Krok

Pancettu pražíme na panvici bez pridania oleja približne 1 minútu. Šalviové listy jemne osmažíme na zeleninovom oleji.

REKLAMA
3. Krok

Hotovú polievku dozdobíme smotanou, opraženou pancettou a šalviovými listami.

Hodnotenia (10)

4.8

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie