REKLAMA
   
Krémová cesnaková polievka
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 250 g zemiakov
 - 10 strúčikov cesnak
 - olivový olej
 - 1 pl maslo
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - 700 ml voda
 - 250 ml mlieko polotučné
 - pažítka na ozdobu
 - opečené pečivo podľa vašej chuti
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku nadrobno.
2. Krok 
  Do väčšieho hrnca pridáme trochu olivového oleja a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekaný cesnak. Restujeme, kým cesnak získa zlatistú farbu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou, kým zemiaky nezmäknú.
3. Krok 
  Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. Vrátime späť na sporák, prilejeme mlieko a varíme nech sa nám spoja chute.
4. Krok 
  Na panvici si opečte pečivo podľa svojej chuti.