Krehký jablkový koláčik

Krehký jablkový koláčik

REKLAMA
  • 30Minút
  • 18Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18

Cesto

  • 300 hladkej špaldovej múky
  • 100 celozrnnej múky
  • 250 masla izbovej teploty
  • 80 trstinového cukru
  • vajec
  • štipka soli
  • 0.5 balíka prášku do pečiva

Plnka

  • stredne veľkých jabĺk
  • čl mletej škorice
  • 80 erythritolu

Iné

  • trstinová múčka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto. Múky zmiešame s cukrom, maslom, postupne pridávame vajíčka a nakoniec pridáme prášok do pečiva a soľ. Spracované cesto vložíme na 30 minút do chladničky.

2. Krok

Jablká očistíme od šupky a najemno nastrúhame. Jablká odšťavíme, pridáme cukor a škoricu.

3. Krok

Cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na dve časti. Vygúľame do tvaru obdĺžnika (podľa veľkosti formy-moja forma 30x22). Jeden plát položíme na olejom vymastenú a krupicou vysypanú formu, ďalšiu vrstvu pridáme jablká a na jablká dáme opäť druhý plát cesta. Cesto zarovnáme a popicháme vidličkou. Dáme piecť do rúry na 180°C približne 25-30 minút. Hotový koláčik posypeme trstinovou múčkou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
17 days ago

Robila som cez víkend...nebe v hubě, fantázia!!!!!!!!!!!!!!! Chutilo každému a to veľmi.