![Koláč s tvarohom a mascarpone Koláč s tvarohom a mascarpone](https://eu.tastescdn.net/thumbor/DH_9V82iL38tlFJoYhajrhJdGAo=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yaOStR9RWVlW29dGP5XF/767f742d9d71fa6bbc3609ce1348df.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Koláč s tvarohom a mascarpone
Recept na výborný kysnutý koláč s tvarohom, mascarpone a jahodami.
Ingrediencie
Cesto:
- 330 g hladká múka
- 200 g chlebová múka
- 350 g mlieko
- 20 g droždia
- 100 g cukor
- 1 ks vajce
Plnka:
- 2 ks vanilkové práškové pudingy
- 250 g hrudkový tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g nakrájané jahody
- 100 g cukor
- 1 ks vajce
Mrvenička:
- 150 g polohrubá múka
- 150 g cukor
- 150 g maslo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravíme kvások. V troche mlieka, 1 PL cukru rozmiešame droždie a necháme ho chvíľu pracovať.
V miske zmiešame ostatné suroviny na cesto spolu s kváskom. Vypracujeme cesto, ktoré je viac hydratované.
Takto pripravené cesto necháme kysnúť prikryté aspoň 2 hodiny.
Potom ho vyvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou.
Cesto na plechu necháme chvíľu podkysnúť a potom naň uložíme plnku a jahody.
Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín okrem jahôd.
Z múky cukru a masla vyrobíme prstami mrveničku, ktorou posypeme vrch koláča.
Takto pripravený koláč s tvarohom a mascarpone pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút.
Koláč krájajte až po vychladnutí a stuhnutí vrchnej časti.