REKLAMA

Zdroj: zizitop101 for Pixabay

Klasické kapustové závitky plnené mletým mäsom

Tento recept na kapustové závitky ma naučila sesternica Hilda začiatkom deväťdesiatych rokov. V minulosti sa jej varenie neustále zlepšovalo a jej kapustové závitky sa stali legendárnymi. Toto tradičné jedlo som pripravovala nespočetnekrát. Podávať túto pochúťku je vždy mimoriadnym zážitkom. Domáce kapustové závitky sú chutné a sýte.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 8 veľké Listy bielej kapusty Pridané do
  • 500 g Zmes mletého mäsa Pridané do
  • 1 stredná veľkosť Cibuľa, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 Pohár Ryža, varená Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 Čajová lyžička Pepper Pridané do
  • 1 Dóza paradajková omáčka Pridané do
  • 500 ml mäsový vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Klasické nemecké kapustové závitky pripravíte tak, že bielu kapustu najprv na 5 minút ponoríte do vriacej vody, potom ju scedíte a necháte vychladnúť. Kapustné listy sa tak stanú dostatočne pružnými na to, aby sa dali zrolovať bez roztrhnutia.

2. Krok

Medzitým v miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, uvarenú ryžu, soľ a korenie. Pokračujte v ochutnávaní, aby ste sa uistili o správnom množstve soli a korenia.

3. Krok

Teraz vezmite po jednom kapustnom liste a do stredu každého listu dajte malé množstvo mäsovej náplne. Potom preložte strany k sebe a zrolujte list podobne ako vaječnú rolku.

4. Krok

Potom sa rolády vložia do hlbokej rúry a zalejú sa paradajkovou omáčkou a mäsovým vývarom.

5. Krok

Kapustové závitky potom vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 90 minút. Tu je potrebná trpezlivosť. Vôňa šíriaca sa kuchyňou je lákavá, ale nechajte kapustové rolády dopiecť až do konca, aby boli pekne šťavnaté a mäkké.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4603 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Raňajky

1351 receptov

Mascarpone

329 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4307 receptov