REKLAMA

Zdroj: zizitop101 for Pixabay

Klasické kapustové závitky plnené mletým mäsom

Tento recept na kapustové závitky ma naučila sesternica Hilda začiatkom deväťdesiatych rokov. V minulosti sa jej varenie neustále zlepšovalo a jej kapustové závitky sa stali legendárnymi. Toto tradičné jedlo som pripravovala nespočetnekrát. Podávať túto pochúťku je vždy mimoriadnym zážitkom. Domáce kapustové závitky sú chutné a sýte.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 8 veľké Listy bielej kapusty Pridané do
  • 500 g Zmes mletého mäsa Pridané do
  • 1 stredná veľkosť Cibuľa, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 Pohár Ryža, varená Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 12 Čajová lyžička Pepper Pridané do
  • 1 Dóza paradajková omáčka Pridané do
  • 500 ml mäsový vývar Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Klasické nemecké kapustové závitky pripravíte tak, že bielu kapustu najprv na 5 minút ponoríte do vriacej vody, potom ju scedíte a necháte vychladnúť. Kapustné listy sa tak stanú dostatočne pružnými na to, aby sa dali zrolovať bez roztrhnutia.

2. Krok

Medzitým v miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, uvarenú ryžu, soľ a korenie. Pokračujte v ochutnávaní, aby ste sa uistili o správnom množstve soli a korenia.

3. Krok

Teraz vezmite po jednom kapustnom liste a do stredu každého listu dajte malé množstvo mäsovej náplne. Potom preložte strany k sebe a zrolujte list podobne ako vaječnú rolku.

4. Krok

Potom sa rolády vložia do hlbokej rúry a zalejú sa paradajkovou omáčkou a mäsovým vývarom.

5. Krok

Kapustové závitky potom vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 90 minút. Tu je potrebná trpezlivosť. Vôňa šíriaca sa kuchyňou je lákavá, ale nechajte kapustové rolády dopiecť až do konca, aby boli pekne šťavnaté a mäkké.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Cestoviny

543 receptov

Raňajky

1474 receptov

Večera

4550 receptov

Dezert

3730 receptov