REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DEWq7fC3o2ff_L3YU0PW/e86f6f8ebde005e977a4ecff24f53c.jpeg)
Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky pečené v rúre. Variant so slaninkou a syrom chutí neodolateľne. Vyskúšate? Ja odporúčam.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
17
- 1 ks karfiol
- 3 ks väčších vajec
- 200 g eidam syr
- 100 g slanina
- 8 pl strúhanka
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlen

REKLAMA
Postup
45 min
1. Krok
Karfiol očistíme od listov a nakrájame na drobnejšie ružičky. Tie potom na hrubom strúhadle nastrúhame do misy.
2. Krok
Ku karfiolu nastrúhame na jemnom strúhadle Eidam alebo iný typ tvrdého syra podľa chuti.
3. Krok
Ďalej pridáme vajíčka, strúhanku a nakrájanú slaninku nadrobno a dochutíme. Všetko precízne premiešame, aby sa chute prepojili.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DEWq7fC3o2ff_L3YU0PW/7f5aba0af978b7cba2839cd3c21673.jpeg)
4. Krok
Zo zmesi tvoríme rukami fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme zhruba 30 minút, kým nebudú zlatohnedé.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DEWq7fC3o2ff_L3YU0PW/a97b0a677fc1616336d44d13042f33.jpeg)
Komentáre (2)
vynikajúce robila som v sobotu vsetko sa zjedlo
Mohlo by chutit, ale som si myslel ze ta slanina je to ono ktore prida trochu mäsovitej chuti, ale ked preskumam recept... tak slanina sa asi pri priprave uz, mozna zo slivovicou ;-) pochutila ako aperitiv/prichutka/predjedlo... male... Ale inac:vyskusam