:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5BfCHpC-nO0U0i3pS3Yu/d6ef4adfc950a4e75eb4657be508f9.jpeg)
Zdroj: Youtube
Karamelové jablká
Karamelové jablká sú typické pre americkú kuchyňu, ale svojou nezameniteľnou chuťou očaria každého. Pripravte si sladkú jesennú pochúťku aj vy.

Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 6 ks jablko
- sprej na pečenie
- 400 g karamelové kúsky
- 2 pl mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr vymažte plech tenkou vrstvou oleja a odložte ho bokom.
Odstráňte stopky jabĺk a namiesto nich vložte drevené paličky na nanuky alebo hrubé špajdle.
Do misky vložte karamelové kocky a mlieko a ohrievajte ich v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
Potom roztopený karamel raz pomaly premiešajte a nechajte ho 10-15 minút vychladnúť.
Teraz ponorte každé jablko do rozpusteného karamelu, aby ste dosiahli rovnomernú vrstvu karamelu po celom jablku, a položte ho na vymastený plech.
Karamelové jablká nechajte 5 minút vychladnúť pri izbovej teplote. Môžete ich dať do chladničky alebo ich podávať tak, ako sú.