Kačička

REKLAMA

Pečené kačacie prsia a stehná s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

  • 180Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 kačacie prso s kožou Pridané do
  • 2 kačacie stehno s kožou Pridané do
  • 2 mrkva Pridané do
  • 2 petržlen Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 veľká cibuľa Pridané do
  • 112 dl červeného suchého vina Pridané do
  • 1 dl vývaru Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 1 hlávka červenej kapusty Pridané do
  • cukor Pridané do
  • 12 lyžice mletej škorice Pridané do
  • lokše Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nakrájanú cibuľu osmahneme na oleji do zlatista.

2. Krok

Pridáme nakrájanú červenú kapustu, pridáme cukor, šťavu z citróna a soľ, aby pustila šťavu.

3. Krok

Dusíme do mäkka.

4. Krok

Podľa chuti pridáme škoricu, čierne ml. korenie.

5. Krok

Mäso umyjeme, usušíme, dáme do zapekacej misy.

6. Krok

Osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme očistenú mrkvu, petržlen, jablko rozrezané na polovice a zalejeme vínom a vývarom.

7. Krok

Zakryjeme a pečieme na 200 stupňov hodinu.

8. Krok

Mäso odokryjeme, potrieme maslom a necháme zapiecť, kým nie je koža chrumkavá.

9. Krok

Lokše zohrejeme na panvici potreté maslom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

vyzerá luxusne, verím, že tak aj chutí

Podobné recepty

Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené kura s ryžou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Pečená kačka s lokšami

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačacie prsia na broskyniach

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené kura s ryžou
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10

Pečená kačka s lokšami

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 10
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kačacie prsia na broskyniach

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Adri1017

Kačička

Pečené kačacie prsia a stehná s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

180
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nakrájanú cibuľu osmahneme na oleji do zlatista.

2. Krok

Pridáme nakrájanú červenú kapustu, pridáme cukor, šťavu z citróna a soľ, aby pustila šťavu.

3. Krok

Dusíme do mäkka.

4. Krok

Podľa chuti pridáme škoricu, čierne ml. korenie.

5. Krok

Mäso umyjeme, usušíme, dáme do zapekacej misy.

6. Krok

Osolíme a okoreníme. K mäsu pridáme očistenú mrkvu, petržlen, jablko rozrezané na polovice a zalejeme vínom a vývarom.

7. Krok

Zakryjeme a pečieme na 200 stupňov hodinu.

8. Krok

Mäso odokryjeme, potrieme maslom a necháme zapiecť, kým nie je koža chrumkavá.

9. Krok

Lokše zohrejeme na panvici potreté maslom.

Ingrediencie
2
kačacie prso s kožou
2
kačacie stehno s kožou
2
mrkva
2
petržlen
3
strúčiky cesnaku
2
veľká cibuľa
112 dl
červeného suchého vina
1 dl
vývaru
soľ
korenie
olivový olej
1 hlávka
červenej kapusty
cukor
12 lyžice
mletej škorice
lokše