VIDEORECEPT Jemné tvarohové koláče

REKLAMA

Výborné kysnuté koláče, ktoré už svojim vzhľadom lákajú na ochutnanie. 🙂 Robievam ich už pár rokov a sú to jedny z našich najobľúbenejších koláčov. Hodia sa na desiatu, na raňajky, alebo len tak na posedenie ku káve😊

  • 60Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 500 g múka hladká Pridané do
  • 3 pl múka kukuričná Pridané do
  • 100 g cukor kryštálový Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 ks žĺtok Pridané do
  • 3 pl krém Pridané do
  • 75 g maslo Pridané do
  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do
  • 112 kl soľ Pridané do
  • 2 pl med Pridané do

Plnka

  • 500 g tvaroh krémový Pridané do
  • 1 dl cukor kryštálový Pridané do
  • podľa chuti hrozienka Pridané do
  • 2 balíčky vanilkový cukor Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 pl krém Pridané do
  • okrem toho trocha oleja (na vybitie cesta) Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

V jednej miske najprv premiešame lyžicou obe múky, cukor a soľ. Potom pridáme už spustené maslo, smotanu, med, vajce + žĺtok a napučaný kvások, ktorý sme si urobili z 2 dl mlieka + droždie + 1 KL cukor. Vypracujeme cesto, ktoré je dosť mäkké a lepí sa, ale také má byť. Cesto nakoniec naolejovanou rukou krátko vybijeme do bochníka. To vybitie to cesto ešte zjemní a prevzdušní :-) Nakoniec vybité cesto na vrchu trošku poprášime múkou a dáme na cca 1 h kysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Toto je trocha ťažšie cesto a niekedy lenivo kysne :-) takže trpezlivosť. Ak chcete, môžete ho dať aj do igelitu.

2. Krok

Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a pokrájame ho na 8 rovnakých častí. Každý jeden kúsok ešte raz zľahka premiesime do bochníka. Bochníčky zakryjeme utierkou a necháme cca 20 minút podkysnúť.

3. Krok

Kým bochníčky kysnú, prichystáme plnku. Zmiešame jemný tvaroh, hrozienka podľa chuti, cukor a vanilkový cukor. Na potieranie koláčov zmiešame 1 celé vajce s 1 PL smotany.

4. Krok

4. druhou stranou a prstami okraje popritláčame. Potom spravíme pozdĺž 3 zárezy a cesto zľahka a jemne asi 2x pretočíme a napokon spojíme ako do venca. Jeden koniec vopcháme zospodu nahor do stredu👍 Vlastne sa točia ako briošky🙂 Pre lepšiu a presnejšiu predstavu postupu si pozrite moje video.

5. Krok

Koláče poukladáme na plech s papierom, natrieme ich poriadne smotanovým vajcom. Medzitým môžeme dať rozohriať rúru na 180 °C. Stačí ak koláče postoja, kým sa rúra zohreje. Napokon koláče pečieme cca 25 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

6. Krok

Koláče sú naozaj skvelé. Cesto jemné, vláčne a výbornou chuťou😊 Prajem dobrú chuť !

7. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com 🙂

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0

vyzerá skuročne fajnovo...tiež vyskúšam

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Cesminaz

Jemné tvarohové koláče

Výborné kysnuté koláče, ktoré už svojim vzhľadom lákajú na ochutnanie. 🙂 Robievam ich už pár rokov a sú to jedny z našich najobľúbenejších koláčov. Hodia sa na desiatu, na raňajky, alebo len tak na posedenie ku káve😊

60
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V jednej miske najprv premiešame lyžicou obe múky, cukor a soľ. Potom pridáme už spustené maslo, smotanu, med, vajce + žĺtok a napučaný kvások, ktorý sme si urobili z 2 dl mlieka + droždie + 1 KL cukor. Vypracujeme cesto, ktoré je dosť mäkké a lepí sa, ale také má byť. Cesto nakoniec naolejovanou rukou krátko vybijeme do bochníka. To vybitie to cesto ešte zjemní a prevzdušní :-) Nakoniec vybité cesto na vrchu trošku poprášime múkou a dáme na cca 1 h kysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Toto je trocha ťažšie cesto a niekedy lenivo kysne :-) takže trpezlivosť. Ak chcete, môžete ho dať aj do igelitu.

2. Krok

Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a pokrájame ho na 8 rovnakých častí. Každý jeden kúsok ešte raz zľahka premiesime do bochníka. Bochníčky zakryjeme utierkou a necháme cca 20 minút podkysnúť.

3. Krok

Kým bochníčky kysnú, prichystáme plnku. Zmiešame jemný tvaroh, hrozienka podľa chuti, cukor a vanilkový cukor. Na potieranie koláčov zmiešame 1 celé vajce s 1 PL smotany.

4. Krok

4. druhou stranou a prstami okraje popritláčame. Potom spravíme pozdĺž 3 zárezy a cesto zľahka a jemne asi 2x pretočíme a napokon spojíme ako do venca. Jeden koniec vopcháme zospodu nahor do stredu👍 Vlastne sa točia ako briošky🙂 Pre lepšiu a presnejšiu predstavu postupu si pozrite moje video.

5. Krok

Koláče poukladáme na plech s papierom, natrieme ich poriadne smotanovým vajcom. Medzitým môžeme dať rozohriať rúru na 180 °C. Stačí ak koláče postoja, kým sa rúra zohreje. Napokon koláče pečieme cca 25 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

6. Krok

Koláče sú naozaj skvelé. Cesto jemné, vláčne a výbornou chuťou😊 Prajem dobrú chuť !

7. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com 🙂

Ingrediencie
Cesto
500 g
múka hladká
3 pl
múka kukuričná
100 g
cukor kryštálový
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
3 pl
krém
75 g
maslo
2 dl
mlieko
21 g
čerstvé droždie
112 kl
soľ
2 pl
med
Plnka
500 g
tvaroh krémový
1 dl
cukor kryštálový
podľa chuti
hrozienka
2 balíčky
vanilkový cukor
Na potretie
1 ks
vajce
1 pl
krém
okrem toho trocha oleja (na vybitie cesta)