REKLAMA
   
Zdroj: Stieglitz from Getty Images Signature
Jemné pečivo
Tradičné slovenské jemné pečivo, ktoré sa hodí ku káve alebo čaju.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
30
 Cesto
- 200 g hladká múka
 - 100 g cukor
 - 150 g maslo
 - 1 ks vajce
 - 1 čl vanilkový cukor
 - 1 čl citrónová kôra
 
Náplň
- 200 g marmeláda
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 120 min.
1. Krok 
  Zmiešajte spolu všetky suroviny na cesto.
2. Krok 
  Cesto nechajte odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
3. Krok 
  Cesto vyvaľkajte a vykrajujte z neho tvary. Polovica z nich môže mať otvor v strede.
4. Krok 
  Jemné pečivo pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 10-12 minút.
5. Krok 
  Po upečení ich nechajte vychladnúť a zlepte džemom prípadne posypte práškovým cukrom.