Jednoduché bryndzové pirohy

REKLAMA

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

  • 50Minút
  • 40Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 600 g zemiakov Pridané do
  • 1 bryndzu Pridané do
  • 400 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • 12 dcl mlieka Pridané do
  • 1 dcl vody Pridané do
  • slaninu Pridané do
  • kyslú smotanu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si uvaríme zemiaky na kocky (v osolenej vode)

2. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim celú bryndzu. Všetko spolu popučíme na kašu

3. Krok

Na dosku na vaľkanie vysypeme múku a v strede spravíme jazierko. Buchneme tam 1 vajíčko a osolíme. Začneme s nožíkom miešať a priberať múku

4. Krok

Postupne pridávame do stredu mlieko a vodu tak, aby sme zmes udržiavali dostatočne vláčnu. Do cesta zamiešame aj polievkovú lyžicu zemiakovo-bryndzovej kaše

5. Krok

Hotové cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu rozvaľkáme na tenučké cesto (druhú zatiaľ prikryjeme, aby cesto neoschlo)

6. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na pirohy

7. Krok

Z cesta vykrajujeme pohárom kruhy, do ktorých dávame po 1 lyžičke zemiakovo-bryndzovej zmesi. Kruhy preložíme, uzavrieme, spravíme ozdobné zárezy vidličkou a ukladáme na pomúčený tanier

8. Krok

Keď voda vrie, pridáme do nej 1,5 lyžičky soli a hodíme tam všetky pirohy naraz. Varíme cca 13 minút, sem tam premiešame (keď nemáte tak veľký hrniec, varte pirohy na 2 dávky)

9. Krok

Medzitým popražíme na kocky nakrájanú slaninku

10. Krok

Keď sú pirohy hotové, scedíme ich, premiestnime do veľkej misky a polejeme výpekom zo slaninky

11. Krok

Servírujeme s kúskami slaniny a lyžicou kyslej smotany

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

ukladám, recept ako od maminky :D

Podobné recepty

Bryndzové halušky so slaninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie džatky
Recept od prémiového používateľa
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Bryndzové halušky so slaninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie džatky
Recept od prémiového používateľa
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

50
Minút
40
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si uvaríme zemiaky na kocky (v osolenej vode)

2. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim celú bryndzu. Všetko spolu popučíme na kašu

3. Krok

Na dosku na vaľkanie vysypeme múku a v strede spravíme jazierko. Buchneme tam 1 vajíčko a osolíme. Začneme s nožíkom miešať a priberať múku

4. Krok

Postupne pridávame do stredu mlieko a vodu tak, aby sme zmes udržiavali dostatočne vláčnu. Do cesta zamiešame aj polievkovú lyžicu zemiakovo-bryndzovej kaše

5. Krok

Hotové cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu rozvaľkáme na tenučké cesto (druhú zatiaľ prikryjeme, aby cesto neoschlo)

6. Krok

Do veľkého hrnca postavíme vodu na pirohy

7. Krok

Z cesta vykrajujeme pohárom kruhy, do ktorých dávame po 1 lyžičke zemiakovo-bryndzovej zmesi. Kruhy preložíme, uzavrieme, spravíme ozdobné zárezy vidličkou a ukladáme na pomúčený tanier

8. Krok

Keď voda vrie, pridáme do nej 1,5 lyžičky soli a hodíme tam všetky pirohy naraz. Varíme cca 13 minút, sem tam premiešame (keď nemáte tak veľký hrniec, varte pirohy na 2 dávky)

9. Krok

Medzitým popražíme na kocky nakrájanú slaninku

10. Krok

Keď sú pirohy hotové, scedíme ich, premiestnime do veľkej misky a polejeme výpekom zo slaninky

11. Krok

Servírujeme s kúskami slaniny a lyžicou kyslej smotany

Ingrediencie
600 g
zemiakov
1
bryndzu
400 g
polohrubej múky
1
vajce
1 čl
soli
12 dcl
mlieka
1 dcl
vody
slaninu
kyslú smotanu