REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/48MYnIJR_Bz92guVPWSJ/14207071d0e7368ed8ef37cfff6bac.jpeg)
Zdroj: Facebook
Jednoduchá zamatová roláda
90 min
13
Najlepšia roláda
90 min
13
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 6 ks vajce
- 5 pl kryštálový cukor
- 3 pl tmavého kakaa
- 1⁄2 kl kypriaci prášok
Plnka
- 1⁄2 l mlieka
- 5 pl polohrubá múka
- 3 vajce
- 250 g maslo
- vanilka
- 5 pl práškového cukru
- 2 pl kakao

REKLAMA
Postup
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a potom sódu bikarbónu s kakaom už len jemne vmiešame varechou. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňov, záleží od rúry cesto sa nemôže lepiť na špáradlo. Hneď po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme.
2. Krok
V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do vlažnej kaše vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku a vanilínový cukor, a do druhej kakao a práškový cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme naň svetlú plnku a potom tmavú, zvinieme do rolády. Necháme poriadne stuhnúť.