REKLAMA

Zdroj: Facebook

Jednoduchá zamatová roláda

Najlepšia roláda

REKLAMA
Najlepšie veľkonočné koláče – Recepty a inšpirácia na sviatočné pohostenie

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie veľkonočné koláče – Recepty a inšpirácia na sviatočné pohostenie

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 6 kus vajce Pridané do
  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl tmavého kakaa Pridané do
  • 12 kl kypriaci prášok Pridané do

Plnka

  • 12 l mlieka Pridané do
  • 5 pl polohrubá múka Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • vanilka Pridané do
  • 5 pl práškového cukru Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a potom sódu bikarbónu s kakaom už len jemne vmiešame varechou. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňov, záleží od rúry cesto sa nemôže lepiť na špáradlo. Hneď po upečení vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme.

2. Krok

V mlieku rozmiešame vajce a múku, uvaríme hustú kašu. Do vlažnej kaše vmiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme vanilku a vanilínový cukor, a do druhej kakao a práškový cukor. Plát po vychladnutí rozbalíme, natrieme naň svetlú plnku a potom tmavú, zvinieme do rolády. Necháme poriadne stuhnúť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4180 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3157 receptov

Raňajky

1169 receptov

Večera

3849 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

460 receptov