![Japonský cheesecake Japonský cheesecake](https://eu.tastescdn.net/thumbor/dM4GOQH060P0NSZLcdI3_coDW08=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9v-It2fYsjpS7a_v5uBZ/80b45b472fe314f8f7025c7c1bfe34.jpeg)
Zdroj: Canva
Japonský cheesecake
Tento sladký japonský cheesecake sa výrazne líši od amerických či európskych verzií. Je nadýchaný, mäkký, skoro ako oblak, a nesmierne lahodný.
Ingrediencie
- 6 ks vajec
- 120 gramov cukru
- 60 gramov masla
- 250 gramov mascarpone
- 100 ml mlieka
- 60 g múka
- 20 g kukuřičného škrobu
- citrónová šťava z citróna
- štipka soli
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky odložte do chladničky.
V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte mascarpone a mlieko. Neustále miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom nechajte zmes vychladnúť.
Do syrovej zmesi pridajte žĺtky, múku, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešajte.
Vyberte bielky z chladničky a vyšľahajte ich do tuha s cukrom.
Bielky opatrne vmiešajte do zmesi.
Zmes na japonský cheesecake vylejte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečte ho v predhriatej rúre na 160°C približne 1,5 hodiny.
Cheesecake nechajte po upečení vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložte do chladničky na aspoň 2 hodiny pred podávaním.