REKLAMA

Zdroj: Canva

Japonský cheesecake

Tento sladký japonský cheesecake sa výrazne líši od amerických či európskych verzií. Je nadýchaný, mäkký, skoro ako oblak, a nesmierne lahodný.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 6 ks vajec Pridané do
  • 120 gramov cukru Pridané do
  • 60 gramov masla Pridané do
  • 250 gramov mascarpone Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do
  • 60 g múka Pridané do
  • 20 g kukuřičného škrobu Pridané do
  • citrónová šťava z citróna Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky odložte do chladničky.

2. Krok

V malom hrnci rozpustite maslo, pridajte mascarpone a mlieko. Neustále miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Potom nechajte zmes vychladnúť.

3. Krok

Do syrovej zmesi pridajte žĺtky, múku, kukuričný škrob, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešajte.

4. Krok

Vyberte bielky z chladničky a vyšľahajte ich do tuha s cukrom.

5. Krok

Bielky opatrne vmiešajte do zmesi.

6. Krok

Zmes na japonský cheesecake vylejte na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečte ho v predhriatej rúre na 160°C približne 1,5 hodiny.

7. Krok

Cheesecake nechajte po upečení vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložte do chladničky na aspoň 2 hodiny pred podávaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov