Jahodová bublanina
- 60Minút
- 15Počet porcií
Ingrediencie
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 3 ks väčších vajec
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1⁄2 hrnčeka slnečnicový olej
- 1 hrnček mlieko
- 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
- 1 balíček vanilkový cukor
- jahody
Postup
V miske si poriadne vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom do žltej peny.
K vajíčkovej zmesi postupne za stáleho miešania prilievame mlieko a olej.
Múku si preosejeme s celým balíčkom kypriaceho prášku a po 3 častiach prisypeme do zmesi. Pridáme aj vanilkový cukor. Pozor už nešľaháme, ale len jemne premiešame múku do zmesi.
Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a pokladáme prekrojené jahody. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem na 180 stupňov 35 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jahodová bublanina
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kifq8aun_b2vj-EXIj87/55d587216fdcbcb659f36d9c5124185f.png)
V miske si poriadne vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom do žltej peny.
K vajíčkovej zmesi postupne za stáleho miešania prilievame mlieko a olej.
Múku si preosejeme s celým balíčkom kypriaceho prášku a po 3 častiach prisypeme do zmesi. Pridáme aj vanilkový cukor. Pozor už nešľaháme, ale len jemne premiešame múku do zmesi.
Cesto vylejeme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a pokladáme prekrojené jahody. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem na 180 stupňov 35 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.