![Jablkový krémeš Jablkový krémeš](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ebaov1OIIw406u7khGquEseOPQ4=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/552bc37dea83fc52e38f83c2e35641.jpeg)
Jablkový krémeš
Luxusný jablkový krémeš si ľahko pripravíte doma. Je kombináciou jabĺk a pudingu.
Ingrediencie
Cesto
- 350 g múka
- 2 kl kypriaci prášok
- 70 g práškový cukor
- 200 g maslo
- 1 väčšie vajíčko
- štipka soli
Vanilkový krém
- 750 ml mlieko
- 1 pl vanilková esencia
- 3 ks veľké vajcia
- 80 g cukor
- 45 g kukuričný škrob
- 75 g masla izbovej teploty
Jablková plnka
- 5 ks jablko
- 1 čl škorica
- 70 g kryštálový cukor
- 10 ml vanilková esencia
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto na krémeš pripravíme tak, že zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom a soľou.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/sU_qw-tEd_a6tQdwNSXZeiHxeOA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/82ab875a2d539552cb84f572cc61e9.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do zmesi pridáme nakrájané maslo a vajíčko. Rukami vypracujeme cesto.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/S_itJkbj_hm_ivK1_5iRDxLjmUs=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/20302ed750c625426b22d3850d4b81.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesto rozdelíme na polovicu a zabalené ho necháme stvrdnúť na 2 hodiny do chladničky.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/spJt01szjQPA8fOPJhHEUAE9Tbs=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/880f78e9f7dc7bfad67a0f32d9f5c1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Necháme mlieko zovrieť.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aoAZvMBRi1sMeT1z5sbM6NPmqfo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/078b3cdfc2a614f3c97509c7db05f0.jpeg)
Zdroj: Youtube
V miske rozmiešame vajíčka s cukrom. Pridáme kukuričný škrob a zamiešame.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1vc8iNTxDbcSDYkiFEhQRQm-nnk=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/864c4587bfb5fab7cb16f630a68d02.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vajíčka prilejeme k mlieku a neustále miešame. Po chvíli nám krém začne hustnúť. Prijeme k nemu vanilkovú esenciu.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/K8gKt2pboE_aj59xtuT-X4boLrQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/843ed5ca51ed98e5b836cab6a369f6.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hrnec odstavíme zo sporáka a primiešame do krému maslo.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aMwWU1f2PfnJxeRqLmFTdGiQw7Y=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/75d2cd059294e000c92c6a7ad41c54.jpeg)
Zdroj: Youtube
Následne si pripravíme jablkovú zmes. Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Preložíme ich na panvicu, posypeme kryštáľovým cukrom a škoricou. Niekoľko minút povaríme a pridáme vanilkovú esenciu. Varíme do skaremelizovania jabĺk.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/3IEsddDtinbhLrotpQ3t8fx2D98=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/164a231a72b56edaaa8d82d4a60dbe.jpeg)
Zdroj: Youtube
Plech si vystelieme papierom na pečenie a jednu polovicu cesta pomocou strúhadla nahrubo nastrúhame na plech.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/gguQAfhOYZ8QjvKL7ZffQ0b2BdY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/447e0a55e89f6da90b0b5950781126.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na cesto poukladáme jablká.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/roOana2MEGCPQeygjfmIMk9t8Uo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/040be6d798c45d83269dcfb039bdb7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na jablká nanesieme krém.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y0BoO9gcS7pjZ7G0tJxclsZFGAk=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/215421f1c5eb0f99686b23398b6ad2.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na záver opäť postrúhame druhú časť cesta a posypeme ňou koláč. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.
![Jablkový krémeš - krok prípravy 1 Jablkový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/YZ_J9NFcTErdUZwaTCtZeSliWbg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HpCgmgyjitKZ6FCqT1lS/6932583eb25eb57de295105979c66b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vybooooorneee....=D