:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JTyXPR7rDUV387Sk-7Z1/40d542a01911aa3dd4ae22b0f70fa9.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Jablková štrúdľa z ťahaného cesta
Jablková štrúdľa z ťahaného cesta je tradičný slovenský dezert, ktorý je obľúbený počas celého roka. Ak ju budete servírovať so zmrzlinou stane sa z nej letný dezert.
Ingrediencie
Pre cesto:
- 250 g hladká múka
- 2 ks vajcia
- 1⁄2 kl soli
- 100 ml vlažnej vody
- 2 Lyžice oleja
Pre náplň:
- 1 kg sladkých a kyslých jabĺk
- 150 g cukru
- 50 g rozpusteného masla
- 100 g hrozienok
- škorica podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, vajcia, vodu, soľ a olej a vymiesime hladké cesto. Cesto necháme odpočívať 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Jablká olúpeme, nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou. Pridáme hrozienka.
Potom cesto vyvaľkáme na tenko na múkou posypanej doske. Rozotrieme na ňom rozpustené maslo a potom naložíme náplň rovnomerne na cesto. Okraje zbalíme a rolku preklopíme tak, aby bol zašitý koniec na spodu.
Štrúdľu potrieme zvyšným maslom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 35–40 minút, alebo kým štrúdľa nie je zlatohnedá.
Štrúdľu necháme vychladnúť a posypeme ju práškovým cukrom.
Tip na servírovanie: podávajte ju so zmrzlinou















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0dKREAW7FFWxKxtwhTjp/a0529ed95c53cbc7aaa59e71601311.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OeVWf3fACDJZnx3TurKO/db9c9466cb4d417438349d6c0d6d03.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6xnY6aSYEz-cFf5rhVB/0b7a21a06688405e084e1dd4947571.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ps6eHo4E9rsi6Thhbag3/4b66056adb73d2ec8369ba8398f628.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3iuWf0k92jU7Nqq1c14T/c414d7bcdf91331247fbfee06c179e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 