REKLAMA
Jablková roláda
Vynikajúca jablková roláda. Pečiem ju, keď mám doma veľa jabĺk a zároveň málo času. Je to rýchly a jednoduchý dezert, ktorý vždy poteší.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Piškóta
- 5 vajce
- 100 g hladká múka
- 100 g cukor
- 6 g bezfosfátový prášok do pečenia
- 1⁄2 lyžičky vanilky mletá alebo pasta
- štipka soľ
Jablková vrstva
- 6 kus jablko
- 1 lyžička cejlónskej škorice
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- podľa chuti cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Pokvapkáme s citrónovou šťavou. Ochutíme so škoricou, cukor podľa potreby. Prebytočnú šťavu dáme preč.
2. Krok
Jablká navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Vajcia s cukrom, so štipkou soli a s vanilkou vyšľaháme do hustej peny. Postupne primiešame múku s kypriacim práškom do pečenia. Cesto nalejeme na jablká.
4. Krok
Pečieme na 175 stupňov do zlatista.
5. Krok
Po dopečení zoberieme čistý papier na pečenie a roládu prevrátime jablkovou vrstvou nahor a zrolujeme.
6. Krok
Necháme vychladnúť, môžeme poprášiť s práškovým cukrom.
7. Krok
Tip: najlepšie chutí poliata s javorovým sirupom